چه زمانی کودک خود را از پستانک جدا کنید؟

چه زمانی کودک خود را از پستانک جدا کنید؟ – برای سلامت دهان و دندان او!

همه ما معجزه پستانک را می دانیم. برای والدینی که کودکشان جیغ می‌زند، هیچ سعادتی بالاتر از سکوت پس از قطع صدا با یک پستانک وجود ندارد. با این حال آیا می دانستید که استفاده از پستانک پس از یک مرحله خاص در رشد، می تواند برای دندان های او مضر باشد؟ بیایید توضیح دهیم که چرا پستانک مضر است و در مورد آن چه باید کرد؟

 اگر کودک شما از پستانک استفاده نمی کند اما انگشت شست خود را می مکد، این مقاله ممکن است همچنان برای شما بسیار مرتبط و مفید باشد. آیا مکیدن شست بدتر از استفاده از پستانک است؟ وقتی صحبت از مشکلاتی می شود که می توانند به واسطه ی مکیدن شست و پستانک ایجاد شوند، هر دوی آنها مضر خواهند بود.

چه زمانی یک نوزاد را از پستانک جدا کنید – برای سلامت دندان هایش!

هیچ سن جادویی وجود ندارد که بتوانید کودک خود را از شیر بگیرید یا مانع مکیدن انگشت شست شوید. با این حال، هر چه این عادت طولانی‌تر شود، احتمال آسیب بیشتری وجود دارد. البته، اینها همه به کودک، دهان او و میزان استفاده از پستانک بستگی دارد. از شیر گرفتن باید قبل از رویش دندان های دائمی آنها شروع شود. به این دلیل که اگر این عادت بیش از حد طولانی شود و مشکلی ایجاد کند، زمان بیشتری برای اصلاح آن نیاز خواهید داشت.

شیر گرفتن را از 12 تا 24 ماهگی در نظر بگیرید: طبق یک گزارش، کودکانی که بیشترین آسیب را از مکیدن پستانک (یا انگشت شست) می بینند، کودکانی هستند که پستانک را بیش از 48 ماهگی (4 سالگی) استفاده می کنند. کسانی که زودتر از 12 تا 24 ماهگی این عادت را ترک می کنند، احتمال بسیار کمتری برای ایجاد مال اکلوژن یا دندان های کج دارند. بنابراین پاسخ کوتاه این است: این عادت را از 12 تا 24 ماهگی به بعد کنار بگذارید و اجازه ندهید بیشتر از چهار سالگی ادامه دار شود.

این مطلب را از دست ندهید!
هفته اول ارتودنسی چه مراقبت هایی لازم است؟

مطالعه مطلب دندان های کودکم کج در می آید: چه کار کنم؟ توصیه میشود.

تاثیر پستانک روی دندان ها؛ چگونه یک پستانک می تواند به دندان ها آسیب برساند؟

  • دهانه ی پستانک: دهانه ی پستانک می‌تواند چند شکل داشته باشد، اما یکی از رایج‌ترین آن‌ها چیزی است که به آن Open bite» » می‌گویند. این جایی است که دندان های بالا و پایین دیگر در قسمت جلو به هم نمی رسند. همچنین ممکن است باعث ناهماهنگی های مختلف، مانند بیرون زدگی دندان های جلویی یا کراس بایت شود.
  • مشکلات رشد فک: رشد نادرست دندان ها می تواند منجر به مشکلات بیشتر فک شود. برای مثال، کودک مبتلا به کراس بایت ممکن است متوجه شود که فک‌هایش به یک طرف جابه‌جا می‌شود که با بزرگ‌تر شدن، فرم دهان را کج می‌کند.
  • مشکلات گفتاری: انسان ها برای صحبت صحیح به دندان های خود نیاز دارند، بچه ها بیشتر. رشد صحیح دندان ها می تواند به توانایی آنها در یادگیری زبان و صحبت کردن، کمک کند. تغییراتی که در دهان به دلیل استفاده طولانی مدت از پستانک ایجاد می‌شود، می‌تواند نحوه صحبت کردن آنها را تغییر دهد (از مشکلات جزئی مانند نوک زبان حرف زدن گرفته تا مشکلات بزرگ‌تر مانند ایجاد صداهای خاص)
  • پوسیدگی دندان: در حالی که هیچ ارتباط مستقیمی بین استفاده از پستانک و پوسیدگی دندان وجود ندارد، زمانی که پستانک با شکر یا شربت پوشانده شود، استفاده از آن می تواند به پوسیدگی کمک کند. ما می دانیم که پوشاندن یک پستانک با شکر برای جذاب تر کردن آن توصیه بسیار رایجی است، اما شکر از باکتری های موجود در دهان تغذیه می کند و می تواند پوسیدگی دندان و بیماری لثه را دامن بزند. اگر شکر روی یک پستانک برای مدت طولانی در دهان کودک قرار گیرد (مثلا یک شب تا صبح) محیط مناسبی برای تغذیه و رشد باکتری ها مهیا می شود.
  • تنفس دهانی: کودکانی که برای مدت طولانی از پستانک استفاده می کنند، بیشتر از طریق بینی تنفس می کنند. این یکی دیگر از خطرات بیماری لثه است، زیرا تنفس دهانی طولانی مدت می تواند بزاق دهان را (که بدن ما برای تمیز کردن خود و مبارزه با باکتری ها از آن استفاده می کند) خشک کند.
  • عفونت گوش: مطالعات نشان می دهد که استفاده از پستانک ممکن است منجر به افزایش خطر عفونت گوش میانی شود. طبق گزارشی میزان عفونت گوش در کودکانی که از پستانک استفاده نمی‌کردند در مقایسه با کودکانی که استفاده می‌کردند، 29 درصد کمتر بوده است.
این مطلب را از دست ندهید!
باندهای ارتودنسی و مراحل باندینگ

شکل دندان ها در کودکانی که از پستانک استفاده می کنند چگونه به نظر می رسد؟

اگر کودک شما دچار اپن بایت شود، دندان‌های جلویی بالا و پایین او از هم جدا می‌شوند، تقریبا مثل اینکه دهان خود را نبسته باشد. با این حال، تمام دندان های آسیاب و حتی دندان های نیش کنار هم خواهند بود، فقط دندان های جلویی از یکدیگر فاصله می گیرند. در کراس بایت، دندان های جلو و عقب کودک شما به نوعی روی هم زیگزاگ می شوند (بسته به اینکه کدام دندان کج می شود) در برخی مکان‌ها دندان‌های بالا جلوتر از پایین قرار می‌گیرند و در جاهایی برعکس. دندان های جلویی می توانند تا حد زیادی بیرون بزنند و باعث ناراحتی مضاعف شوند. در برخی موارد دندان‌های بیرون زده می‌توانند تا 45 درجه جلوتر قرار بگیرند.

آیا می توان دندان های کودکان پستانکی را اصلاح کرد؟

در برخی موارد دندان های کودکان پستانکی را می توان اصلاح کرد. اما این بستگی به کودک، وضعیت دندان‌هایش و مدت زمانی دارد که عادت مکیدن پستانک را ادامه داده است. در مورد اینکه بدن چقدر در اصلاح ناهماهنگی دندان‌های شیری با در آمدن دندان‌های بزرگسالی موثر است، بحث‌های کمی وجود دارد. با این حال اینطور در نظر گرفته می شود که هر چه کودک زودتر این عادت را ترک کند، احتمال اینکه مشکل خود به خود برطرف شود بیشتر است. یعنی از شیر گرفتن در 24 ماهگی یا قبل از آن بسیار پیشنهاد می شود. اگر کودک شما بیش از 24 ماه به مکیدن یک پستانک به طور منظم ادامه دهد، به نظر می رسد کمتر احتمال دارد که مشکل خود به خود برطرف شود.

این مطلب را از دست ندهید!
راه هایی برای سرگرم کننده تر و راحت تر کردن ارتودنسی کودکان

چگونه دندان های کودکان پستانکی را درمان کنیم؟

اگر دندان های کودکان پستانکی نیاز به درمان داشته باشند، ممکن است لازم باشد به متخصص ارتودنسی مراجعه شود. متخصص ارتودنسی، دندانپزشکی است که در مشکلاتی مانند نامرتبی دندان‌ها صلاحیت دارد و می‌تواند مشکل را تشخیص داده و درمان مناسبی را پیشنهاد کند. شاید آنها بگویند که هیچ درمانی لازم نیست و در موارد دیگر ممکن است ارتودنسی رهگیری زودهنگام مورد نیاز باشد. اساسا بریس‌هایی برای کودکان است که در آن یک وسیله ثابت یا متحرک در دهان آنها قرار می‌گیرد تا فشار ملایمی روی دندان‌ها وارد کند تا آنها را به موقعیت مناسب بکشاند.

نکاتی برای از شیر گرفتن کودکان

  • زود شروع کنید: از زمانی که آنها 12 ماهه می شوند، می توانید روند از شیر گرفتن کودک را شروع کنید (لازم نیست سریع یا شدید باشد!) با این حال هر چه دیرتر اقدام کنید، ممکن است بیشتر به این عادت وابسته شوند.
  • ناگهان متوقف نشوید: از شیر گرفتن به صورت ناگهانی ممکن است برای کودک شما استرس ایجاد کند و در عوض او را به مکیدن شست سوق دهد.
  • مقداری را که به آن‌ها می‌دهید محدود کنید: کلید از شیر گرفتن کودک این است که این کار را به تدریج انجام دهید. به عنوان مثال به جایی برسید که فقط در شب به کودک شیر بدهید.
  • از تعریف و تمجید استفاده کنید: هر زمان که فرزندتان از پستانک خود استفاده نمی کند حتما او را تحسین کنید!
  • صبور و مهربان باشید: ممکن است چندین تلاش لازم باشد تا فرزندتان را از پستانک یا شیر جدا کنید، بنابراین برای عبور از آن به صبر، مهربانی و تحسین زیادی نیاز دارید.
این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:
اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

Call Now Buttonتماس تلفنی