مراقبت از براکت ارتودنسی یا بریس

مراقبت از ارتودنسی | چگونه از بریس نگهداری کنیم؟

پس از ارتودنسی، دندان ها و ارتودنسی نیاز به مراقبت ویژه ای دارند تا سالم باقی بمانند. به طور مثال می بایست مراقب آنچه می خورید باشید چراکه برخی از غذاها می توانند به بریس ارتودنسی شما آسیب برسانند. همچنین برای تمیز ماندن دندان ها و بریس ارتودنسی خود می بایست به طور منظم مسواک کنید و با استفاده از نکات ذکر شده اقدام به مراقبت از ارتودنسی غیر فلزی خود نمایید.

محافظت از ارتودنسی هنگام خوردن و آشامیدن

محافظت از براکت ارتودنسی

1- تا حد امکان از خوردن غذاهای سفت اجتناب کنید.

غذاهای سفت مانند آب نبات های سفت، چوب شور و حتی غذاهایی مانند هویج خام و سیب می توانند برای بریس ها مشکل ایجاد نمایند. مصرف این مواد می تواند منجر به کنده شدن سیم ها شود.

  • سایر غذاهای سفت که می بایست از مصرف آنها اجتناب کنید عبارتند از چیپس، پوسته تاکو(نوعی غذای مکزیکی) و حتی ذرت بو داده. آجیل، یخ و گوشت گاو خشک شده نیز می توانند دردسرساز باشند.
  • اشیایی مانند ناخن، مداد و خودکار را نجوید.
  • قبل از خوردن سیب، هویج و سایر غذاهای سفت و سالم آنها را به قطعات کوچک برش دهید.
مراقبت از بریس ارتودنسی

2- از مصرف غذاهای جویدنی و یا چسبناک بپرهیزید.

غذاهایی مانند آدامس خرسی، کره بادام زمینی، کارامل و میوه های خشک همگی می توانند باعث ایجاد مشکلاتی برای بریس ها شوند. چراکه ممکن است این مواد در بریس ها گیر کرده و هنگام تلاش برای خارج کردن آنها باعث شکستن براکت ارتودنسی شوند.

مراقبت از براکت ارتودنسی

3- مصرف غذاهای شیرین را به حداقل برسانید.

غذاها و نوشیدنی هایی مانند کیک، آب نبات، بستنی، پای و نوشابه هیچ سودی به دندان های شما نمی رسانند. باکتری های تشکیل دهنده پلاک عاشق شکر هستند. بنابراین پس از خوردن غذا یا نوشیدنی های حاوی قند، حتما مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.

  • مصرف غذاهای شیرین مخصوصاً زمانی که بریس دارید می تواند مشکل ساز باشد زیرا در مکان هایی مانند اطراف بریس ها پلاک  ها می توانند بیشتر از حد معمول تجمع یابند.
این مطلب را از دست ندهید!
نگهدارنده متحرک ارتودنسی چه مزایا و معایبی دارد؟

مطاله مقاله چگونه با ارتودنسی غذا بخوریم؟ توصیه میگردد.

نحوه تمیز کردن بریس های ارتودنسی و دندان ها

مسواک زدن برای مراقبت از براکت ارتودنسی

1- بعد از غذا خوردن مسواک بزنید.

هنگامی که بریس دارید باید بیشتر از حد معمول دندان های خود را مسواک بزنید. دلیل این موضوع آن است که غذا به راحتی در بریس ها گیر می کند که می تواند منجر به پوسیدگی دندان شود و حتی می تواند به بریس های شما آسیب برساند. بنابراین مسواک زدن پس از هر وعده غذایی از مهمترین نکات بهداشتی دندان ارتودنسی شده است.

برداشتن نوار کشی دهان

2- نوارکش های لاستیکی درون دهان را بردارید.

قبل از مسواک کردن، نوارکش های لاستیکی را خارج کنید. این نوارکش ها معمولا قسمت پایینی دهان را به قسمت بالایی متصل می کنند و نباید با نوارهای کوچک لیگاتور (کش های رنگارنگ) که دندان ها را بهم متصل می کنند اشتباه گرفته شوند. بنابراین برای مسواک کردن داخل و اطراف بریس ها و دندان های خود می بایست این نوارکش ها را بردارید .

  • اگر ارتودنسی متحرک دارید می توانید آن را بیرون آورده و به صورت معمولی مسواک بزنید. برای مراقبت از بریس خود حتما آن را درون جعبه قرار دهید.
شستن دهان

3- دهان خود را بشویید.

شست و شوی اولیه دهان با آب به روال مسواک زدن کمک می کند. برای این کار یک جرعه آب را درون دهان خود بچرخانید.  این فرایند ذرات غذا را از دهانتان خارج کرده و تمیز کردن دهان را آسان تر می کند. همچنین زمانی که قادر به مسواک کردن نیستید می توانید دهان خود را با آب بشویید. اگر مسواک خود را فراموش کرده اید، بهترین کار شست و شوی دهان با آب است. برای شست و شوی دهان آب را به بیرون تف کنید. زمانی که مسواک در اختیار دارید مسواک بزنید.

مسواک زدن

4- با دقت تمام دندان های خود را مسواک بزنید.

برای این منظور می بایست خط لثه و بریس ها را مسواک بزنید. ابتدا خط لثه را با زاویه 45 درجه مسواک کنید. مسواک را طوری تنظیم کنید که قسمت بالا و سپس پایین بریس ها تمیز شود. از تمیز شدن دندان های خود را در طول مسیر مسواک کردن، اطمینان حاصل نمایید. به خاطر داشته باشید که حدود 2 دقیقه زمان برای هر بار مسواک کردن ضروری است.

  • بعد از اتمام کار حتما دهان خود را با آب شست و شو دهید.
  • هنگام مسواک کردن ملایم عمل کنید چراکه خشن مسواک کردن می تواند سیم ها را بشکند. بریس های سرامیکی شفاف نیز شکننده هستند.
  • بریس های نامرئی را جداگانه مسواک بزنید. فقط از مقداری خمیر دندان برای مسواک زدن استفاده کرده و سپس آنها را بشویید.
کشیدن نخ دندان ارتودنسی

5- روزانه حداقل یک بار دندان هایتان را نخ دندان کنید.

استفاده از نخ دندان با وجود بریس مقداری مشکل تر  است زیرا سیم ها در مسیر نخ دندان مانند مانع عمل می کنند. با این وجود نخ دندان کشیدن می تواند موثر واقع شود. برای این کار حدود 5 اینچ نخ دندان را از حلقه نخ دندان کشیده و سپس نخ را در جایی که نمی توانید نخ دندان کنید (بالای سیم ها) بکشید. اجازه بدهید که نخ دندان از میان دندان ها عبور نماید.

  • جرم گیر آبی دهان نیز می تواند موثر واقع شود. برخی از مدل های ارتودنسی شامل نکات خاصی می باشند بنابراین هنگام انتخاب ارتودنسی خود به این مساله توجه داشته باشید.
این مطلب را از دست ندهید!
آیا ارتودنسی فقط جنبه زیبایی دارد؟

مراقبت های ویژه از ارتودنسی

تعویض نوارکش های لاستیکی

1- نوارکش های لاستیکی را روزانه تعویض کنید.

منظور از نوارکش های لاستیکی درون دهان آنهایی است که دندان های بالایی را به دندان های پایینی متصل می کنند و شامل نوارکش های رنگی که ما بین دندان ها قرار می گیرند، نمی شوند. نوارکش های لاستیکی درون دهان می بایست تقریبا روزانه یک بار تعویض شوند زیرا فشار زیادی به آنها وارد می شود.

پرهیز از نوشیدنی همرنگ براکت ارتودنسی

2- از آشامیدن نوشیدنی های رنگی همراه با بریس های سرامیکی بپرهیزید.

اگر بریس سرامیکی شفاف داشته باشید، احتمال زیاد تمایل به کمتر دیده شدن آن دارید. بنابراین بهترین کار اجتناب کردن از نوشیدنی های رنگی از قبیل قهوه و شراب قرمز می باشد. سیگار کشیدن نیز منجر به لکه دار شدن بریس می گردد. اگر سیگار می کشید حتما بعد از آن مسواک بزنید.

مراقبت از براکت های نامرئی

3- ارتودنسی های نامرئی خود را برای غذا خوردن بیرون بیاورید.

ارتودنسی های نامرئی به گونه ای ساخته می شوند که می توان برای مدت کوتاهی آنها را خارج کرد. برای مثال می توانید هنگام غذا خوردن آن ها را از دهانتان بیرون بیاورید. برای محافظت از ارتودنسی نامرئی خود حتما آن را درون جعبه مخصوص قرار دهید.

برداشتن براکت نامرئی هنگام ورزش

4- برای استفاده از محافظ دهان می بایست ارتودنسی نامرئی خود را بردارید.

به طور کلی می توانید در حین ورزش کردن بریس های نامرئی خود را خارج نمایید. با این حال اگر نیاز به گذاشتن محافظ دهان دارید، می توانید پس از بیرون آوردن بریس، محافظ دهان خود را استفاده کرده تا بتوانید بازی کنید.

دستورات مراقبت از براکت ارتودنسی توسط ارتودنتیست

5- در مورد مشکلاتی که دارید با پزشک ارتودنتیست خود صحبت کنید.

اگر مشکلی دارید، از صحبت کردن با متخصص ارتودنسی خود نترسید. پزشک شما می تواند بریس یا بریس های شما را تنظیم کند و یا ممکن است بتواند برای حل مشکلتان شما را راهنمایی نماید.

این مطلب را از دست ندهید!
آیا کودک شما به ارتودنسی نیاز دارد؟

منبع: Take-Care-of-Your-Braces

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:
اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

Call Now Buttonتماس تلفنی