اپن بایت دندان چیست؟

اپن بایت دندان چیست؟ نحوه تشخیص و روشهای درمانی

یکی از اختلالات رایج دندانی که به درمان ارتودنسی نیاز دارد، اپن بایت می باشد. اپن بایت یکی از انواع مال اکلوژن یا ” ناهمترازی دندان ها( بایت نامناسب )” می باشد. به این معنا زمانی که دندان های بالا و پایین با همدیگر تماس نداشته باشند یا زمانی که دهان کاملا بسته می باشد، شکافی بین دندان های بالا و پایین مشاهده می شود. اپن بایت می تواند در جلو یا در پشت دهان رخ دهد، اگرچه اپن بایت جلویی بسیار رایج تر می باشد.

در طرز قرارگیری درست دندان ها، باید تمام دندان های بالایی و دندان های پایینی با هم تماس داشته باشند، به صورتی که وقتی دهان کاملا بسته می شود، دندان های بالایی به مقدار کمی با دندان های پایینی همپوشانی داشته باشند.

در اپن بایت حتی زمانی که فک بسته می باشد، دندان های پایین و بالا در جلو یا عقب دهان با هم در تماس نیستند.

این متن راهنما به شما کمک می کند تا اپن بایت ها را بشناسید که آن ها چیستند؟ چرا اتفاق می افتند و چگونه درمان می شوند؟ این سوالات متداول به هر سوالی که ممکن است در مورد اپن بایت داشته باشید، پاسخ خواهد داد.

اپن بایت چیست؟

اپن بایت (Open Bite) زمانی اتفاق می افتد که با بسته شدن فک، دندان های پایینی و بالایی در جلو یا عقب دهان با هم در تماس نباشند و بین آن ها فاصله ایجاد شود. این عارضه یک نوع مال اکلوژن یا ناهمترازی دندان ها( بایت نامناسب ) می باشند. مشکلات دندانی متنوعی باعث می شود که دندان ها به طور نامناسب تراز شوند و هنگام گاز گرفتن و بسیاری از مسائل مرتبط دیگر، مشکلاتی را از جمله درد، مسائل بهداشت دهان و دندان و پوسیدگی لثه درست می کنند.

درمان اپن بایت می تواند پیچیده باشد، اما یک متخصص ارتودنسی ماهر می تواند این وضعیت را با انواع بریس های ارتودنسی و اینویزالاین( ارتودنسی نامرئی ) اصلاح کند. اگر شما اپن بایت دارید، به دنبال پزشکی باشید که بتواند در اصلاح آن کمک کند و لبخندی سالم و بایت مناسب را به شما بدهد.

علل اپن بایت

دو دلیل زمینه ای برای اپن بایت اسکلتی یا دندانی وجود دارد. گاهی اوقات این مشکل توسط هر دو دلیل ایجاد می شود.

1-ژنتیک

علل اسکلتی از رشد استخوان ها منشا می گیرد و با ژن هایی که در میان خانواده شما منتقل می شود، به ارث می رسد.

2- عادات بد دهانی

علل دندانی از عادات بد دهانی منشا می گیرد که مسیر درست رشد دندانی را مختل می کند:

  • مکیدن شست
  • مکیدن لب پایین
  • زبان فشاری

3- علت های دیگر

  • الگوی بلع نامناسب
  • حالت ضعف زبان
  • روماتیسم مفصلی
  • اختلال مفصل گیجگاهی-فکی یا سایر درد های مزمن فکی یا دندانی
  • ترومای فک
  • کمبود فضا جهت رویش دندان های بالغ
  • سایر مسائل مربوط به دندان

علت اپن بایت هرچیزی که باشد، می توان آن را تحت نظر متخصص ارتودنسی درمان کرد. متخصصین ارتودنسی ماهر با استفاده از روش های درمانی اثبات شده از جمله بریس ها و اینویزیلاین مشکلات دندانی را درمان می کنند.

علائم اپن بایت

برجسته ترین علامت اپن بایت ناتوانی در بستن کامل دهان می باشد، به صورتی که دندان های جلویی و عقبی از بالا و پایین با هم در تماس نیستند.

علائم دیگری که ممکن است اپن بایت یا مال اکلوژن دیگری داشته باشد:

  • ناتوانی در برقراری تماس با دندان های جلویی و پایینی
  • وجود مشکل در جویدن یا بلعیدن
  • چانه نامشخص
  • مشکلات گفتاری مانند نوک زبانی صحبت کردن
  • تراز دندان نامناسب
  • درد هنگام گاز گرفتن یا جویدن
  • به سختی گاز گرفتن غذا با دندان های جلویی
  • لبخند غیر جذاب

تشخیص اپن بایت

اپن بایت

در صورتی که در مورد اپن بایت خود نگرانی دارید، به یک متخصص ارتودنسی دارای مجوز مراجعه کنید تا دندان ها و بایت شما را در مطب ویژه خود معاینه کند. متخصص ارتودنسی با استفاده از اشعه ایکس  یا تصویر برداری سه بعدی و همچنین معاینه حضوری، تشخیص را ارائه خواهد داد.

این مطلب را از دست ندهید!
ارتودنسی چقدر طول میکشد؟ | عوامل موثر در مدت زمان درمان

اشعه ایکس به متخصص ارتودنسی شما اجازه می دهد تا آنچه را که در زیر خط لثه وجود دارد، ببیند تا اپن بایت را بررسی کند و علت آن را مشخص کند. بعد از تشخیص، ارتودنتیست گزینه های درمانی برای وضعیت شما را با دقت بررسی می کند. شما با همدیگر بهترین اقدام را برای درمان مال اکلوژن خاص خود انتخاب می کنید.

تشخیص توسط خود شخص

برای تعیین اینکه اپن بایت دارید یا نه، به آینه نگاه کنید و به آرامی گاز بگیرید و در حالی که مستقیم به انعکاس های خود نگاه می کنید، لبخند بزنید تا دندان هایتان نشان داده شود. اگر بین دندان های بالایی و پایینی فاصله وجود داشته باشد، احتمالا اپن بایت دارید. جهت معاینه بیشتر با متخصص ارتودنسی مشورت کنید.

آیا اپن بایت برای دندان شما مضر است؟

بله، اپن بایت می تواند عوارضی را برای دندان های شما، دهان و سلامت کلی بدن ایجاد کند، البته اشاره به لبخند غیرجذاب نمی باشد.

مال اکلوژن همانند اپن بایت به مرور زمان بدتر می شود که احتمال مشکلاتی همچون بیماری های لثه ای، ساییدگی بیش از حد و پارگی دندان های باربر را بالا می برد.

دیگر مشکلات

  • اختلالات گفتاری مانند نوک زبانی صحبت کردن
  • عدم اعتماد به نفس/ احساس خجالت از لبخند زدن
  • احساس درد با گاز گرفتن و جویدن
  • اختلال در عملکرد مفصل گیجگاهی-فکی
  • سردرد و گوش درد
  • اختلالات خواب
  • خروپف کردن
  • بیماری لثه و پریودنتال
  • پوسیدگی دندان در اثر رشد زیاد باکتری ها
  • مشکلات گوارشی ناشی از اختلال در جویدن

با توجه به این مشکلات مرتبط، مهم است که هرچه زودتر به اپن بایت رسیدگی شود. کودکان مبتلا به اپن بایت باید در سن 7 سالگی، زمانی که دندان های بزرگسالی جلویی کاملا رشد یافته اند، از لحاظ ارتودنسی ارزیابی شوند. انجمن آمریکایی ارتودنتیست ها به همه کودکان توصیه می کند که در سن 7 سالگی جهت دریافت مشاوره به متخصص ارتودنسی مراجعه کنند.

بزرگسالان نیز می توانند از طریق بریس ها یا درمان اینویزیلاین توسط متخصص ارتودنتیست دارای مجوز به نتایج عالی دست یابند. برای اصلاح مشکلات دندان و مرتب کردن دندان ها هیچ وقت دیر نیست.

اپن بایت چقدر رایج می باشد؟

اپن بایتی که در آن دندان های بالایی و پایینی هنگام بسته شدن فک به درستی با هم تماس پیدا نمی کنند، یک شکایت نسبتا نادر دندانی می باشد. تخمین زده می شود که در 0.6% مردم ایالات متحده آمریکا رخ می دهد. مداخله ارتودنسی توسط یک متخصص ارتودنسی دارای مجوز با استفاده از بریس ها و اینویزیلاین می تواند حتی اپن بایت های پیچیده را به صورت موفقیت آمیز درمان کند.

چگونگی درمان اپن بایت

زمانی که شما برای معاینه جامع و تشخیص به ارتودنتیست مراجعه می کنید، می توانید با او در مورد راه های درمانی صحبت کنید. متخصصین ارتودنسی می توانند اپن بایت را با راه های مختلفی درمان کنند. آن ها بر اساس نیاز ها و تشخیص خاص شما یک توصیه حرفه ای به شما پیشنهاد می کنند.

حتما نظر ویژه یک متخصص ارتودنسی دارای مجوز را در یک مطب تخصصی ارتودنسی که مجهز به تکنولوژی روز دنیا می باشد و با تمام روش های درمانی آشنایی دارد، را جویا باشید.

بریس ها

درمان اپن بایت با بریس ارتودنسی

بریس ها روشی موثر، آسان و مقرون به صرفه می باشند که معمولا متخصص ارتودنسی از این روش استفاده می کند. چند نوع بریس وجود دارند که عبارت اند از: بریس های فلزی، بریس های سرامیکی و بریس های لینگوال، که ارتودنتیست شما ممکن است بتواند با توجه به تشخیص شما، هر کدام از این ابزار ها را جهت درمان استفاده کند. بریس ها به شدت قابل اعتماد هستند، نگهداری آن ها آسان می باشد و نتایج زیبایی را ایجاد می کنند. بسیاری از مردم اپن بایت خود را با بریس ها اصلاح می کنند.

الاینر شفاف اینویزیلاین

درمان اپن بایت با الاینر شفاف اینویزیلاین

اینویزیلاین درمانی گزینه دیگری برای بستن اپن بایت می باشد. روش درمانی اینویزیلاین زمانی موثر و راحت می باشد که توسط یک پزشک باتجربه استفاده شود. آن ها به دلیل درمان طیف وسیعی از مشکلات ارتودنسی، محبوبیت پیدا کرده اند و می توانند به صورت موفقیت آمیز اپن بایت بزرگسالان و جوانان را اصلاح کنند.

این مطلب را از دست ندهید!
درمان اختلال مفصل گیجگاهی فکی(TMJ) با ارتودنسی

در مقایسه با بریس های سنتی ثابت شده است تا زمانی که اینویزیلاین به عنوان یک ابزار توسط متخصص ارتودنسی استفاده شود، برای درمان اپن بایت موثرتر می باشد. درمان را از یک متخصص ارتودنسی با اعتبار بالا جویا باشید. ارائه دهندگان دیاموند پلاس و دیاموند اینویزیلاین بیشترین تجربه را با این تکنیک درمانی دارند و می توانند مراقبت هایی با بالاترین کیفیت، همچنین  با قیمت های پایین تر و در مدت زمان سریع تر ارائه دهند.

جراحی دهان

اپن بایت

برای برخی از موارد شدید اپن بایت، ممکن است جراحی دهان ضروری باشد. جراحی دهان نادر می باشد و فقط برای موارد بسیار پیچیده می باشد که نمی توانند تنها با مداخله ارتودنسی آن را درمان کنند. اگر وضعیت شما نیاز به جراحی داشته باشد، متخصص ارتودنسی شما را به یک جراح دهان ارجاع می دهد. انجام جراحی دهان و مراقبت های ارتودنسی با همدیگر می توانند نتایج مطلوبی را برای اپن بایت های شدید به دست آورند.

نگهدارنده ها

نگهدارنده ارتودنسی

نگهدارنده ها به عنوان یک اقدام محافظتی بعد از انجام سایر درمان های ارتودنسی استفاده می شوند. شما چه اینویزیلاین یا بریس ها را داشته باشید، متخصص ارتودنسی مجموعه ای از نگهدارنده ها را جهت حفظ لبخندتان در اختیار شما قرار می دهد و اپن بایت شما رفع شود. بسیار مهم است که شما نگهدارنده ها را طبق دستور متخصص ارتودنسی استفاده کنید تا نتایج مراقبت های ارتودنسی خود را حفظ کنید.

آیا می توانید اپن بایت را در خانه اصلاح کرد؟

خیر، ارتودنتیست ها به شدت از تلاش برای بستن اپن بایت در خانه خودداری می کنند. ارتودنتیست ها سال ها مطالعه می کنند تا یاد بگیرند چگونه دندان ها را به درستی تراز کنند و لبخندی سالم ایجاد کنند. استفاده از تکنیک های خانگی می تواند به دندان های شما آسیب جدی وارد کند.

به طور مشابه درمان اپن بایت با دندانپزشکی از راه دور می تواند عواقب جدی برای لبخند شما داشته باشد. هزاران شکایت علیه برند های پست دندانپزشکی از راه دور به دلیل عدم موفقیت در ایجاد نتایج خوب یا برای ایجاد مشکلات بدتر در دندان ها و لثه ها ثبت شده است.

برای مطمئن ترین نتایج باید به دنبال یک متخصص ارتودنسی با تجربه در مطب باشید تا اپن بایت خود را اصلاح کنید.

سئوالات متداول

سوالات رایج در مورد درمان اپن بایت با الاینر شفاف اینویزیلاین

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:
اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

Call Now Buttonتماس تلفنی