جلسه اول ارتودنسی چقدر طول میکشد و چه مراحلی دارد؟

جلسه اول ارتودنسی چقدر طول میکشد و چه مراحلی دارد؟

شما با دریافت ارتودنسی، اولین قدم را جهت حفظ سلامت دهان و دندان خود برداشته اید. اگرچه شرایط انجام ارتودنسی موضوع بسیار مهمی است، اما از آن چیزی که فکر می کنید آسان تر است. کسب اطلاعات در رابطه با مدت زمان و مراحل دریافت ارتودنسی در همان جلسه اول درمان ارتودنسی اهمیت بسیار زیادی دارد. با کسب اطلاعات لازم از ارتودنتیست، نگرانی شما به طور موثری در رابطه با انجام این روش درمانی کاهش خواهد یافت.

اگر همچنان جهت گرفتن ارتودنسی، نگرانی خاصی دارید می توانید از ارتودنتیست خود در رابطه با تمام مراحل درمان سوالات لازم را بپرسید. با کسب آگاهی در این رابطه می توانید جهت انتخاب بهترین روش درمان تصمیم گیری نمایید. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا در رابطه با ارتودنسی و نکاتی که باید در این رابطه بدانید، اطلاعات جامعی را در اختیارتان قرار دهیم.

اولین جلسه ارتودنسی چقدر طول میکشد؟

قبل از هر گونه اقدام در رابطه با اصلاح طرح لبخند به یک جلسه مشاوره با ارتودنتیست نیاز دارید. البته نیاز است که تصاویر ایکس ری دندان خود را به همراه داشته باشید. اولین ملاقات ممکن است حدود یک الی یک و نیم ساعت زمان ببرد و ارتودنتیست با بررسی تصاویر و ارزیابی وضعیت دندان ها می تواند بهترین توصیه را جهت انتخاب روش درمانی مناسب به بیمار نماید. این مرحله، بهترین زمانی است که می توانید تمام سوالات خود را در رابطه با روش های درمانی مورد نظر از پزشک معالج خود بپرسید. برای راحتی کار شما عزیزان در انتهای مقاله، لیستی از سوالات مفیدی را که می توانید در این رابطه از دندانپزشک معالج خود بپرسید، آماده کرده ایم.

اقدامات اولیه جهت درمان ارتودنسی چیست؟

جهت اصلاح طرح لبخند با ارتودنسی، باید یک سری مراحل مهم را طی نمایید. از جمله نکات مهم در این رابطه عبارتند از:

اقدامات قبل از درمان

اولین قدم برای دریافت ارتودنسی، مراجعه به دندانپزشک است. برای این کار نیاز است که تمام مشکلات دندانی شما رفع شوند. اگر نظر ارتودنتیست بر کشیدن دندان یا رفع مشکلات پریودنتال باشد باید قبل از دریافت ، باید اقدامات لازم را در این رابطه انجام دهید.

این مطلب را از دست ندهید!
ارتودنسی چیست؟ راهنمای کامل درمان های ارتودنسی

مشاوره

قبل از انجام ارتودنسی به عکس های رادیولوژی نیاز است. تمام مشکلات دندانی با تصاویر ایکس ری توسط ارتودنتیست مورد بررسی قرار می گیرند. در برخی موارد نیاز است که از اسپیسرهای ارتودنسی جهت ایجاد فاصله بین دندان ها استفاده شود. به اسپیسرهای ارتودنسی، فضانگهدار نیز گفته می شود. زمانی که فاصله بین دندان ها خیلی کم باشد، استفاده از این فضا نگهدارها می تواند شرایط را جهت دریافت ارتودنسی فراهم کند. فرقی نمی کند که دندانپزشک از چه نوع ارتودنسی برای دندان های شما استفاده می کند. قبل از دریافت ، نیاز است که از دندان های شما، قالب گرفته شود. قالب گیری ارتودنسی، یکی از مهمترین مراحلی است که نیاز است قبل از دریافت  انجام شود.

اولین جلسه نصب ارتودنسی

قبل از انجام ارتودنسی مسواک زدن و نخ دندان فراموش نشود زیرا نیاز است که دندان هایتان به طور کامل تمیز شوند. بعد از انجام این کار، ارتودنتیست از براکت ها ی ارتودنسی که نوعی وسایل سرامیکی یا فلزی خاصی هستند جهت چسباندن بر روی دندان ها، استفاده می کند. این فرایند ممکن است حدود دو ساعت طول بکشد. فرایند نصب ارتودنسی برای بسیاری از بیماران، دردآور نمی باشد. به طور کلی، مراحل نصب ارتودنسی به صورت زیر است:

  • آماده‌سازی دندان‌ها از جمله تمیزکاری و پولیش کردن آنها در صورت لزوم
  • نصب براکت با استفاده از چسب مخصوص بر روی سطح دندان
  • نصب سیم های ارتودنسی بر روی براکت ها به منظور جلوگیری از جابجایی و تغییر شکل دندان ها
  • استفاده از بندها به منظور نگه داشتن سیم های ارتودنسی بر روی براکت ها (این مرحله با کمی درد همراه است. در صورت احساس درد شدید حتما به دندانپزشک معالج خود اطلاع دهید.)

قرارهای بعدی شما

پس از نصب  ‌های دندانی، نیاز است که جهت تنظیم دوره ای به دندانپزشک معالج مراجعه نمایید. این نوع ویزیت‌ ها باید به طور دوره‌ای و در فواصل زمانی 4 الی 8 هفته یک بار انجام شوند. هدف اصلی در این رابطه، نظارت بر پیشرفت درمان و تنظیم سیم‌های  است.

در هر جلسه ویزیت، ‌های دندانی شما بررسی و در صورت نیاز از ‌کش های ارتودنسی محکم تری استفاده می شود. در صورت نیاز می توان از ‌های کش رنگی هم استفاده نمود. البته باید در نظر داشته باشید که با هر بار شکستن براکت ها و تعویض آنها، طول دوره درمان بیشتر خواهد شد.

این مطلب را از دست ندهید!
دندان های کج و نامرتب | علت و درمان

آخرین قرار شما

پس از تکمیل مرحله درمان، ‌ها به طور کامل از دندان ها جدا می‌شوند. متخصص ارتودنسی به منظور حفظ زیبایی دندان ‌های بیمار جهت پولیش کردن آنها اقدام می کند. به منظور حفظ نتیجه درمان، بهتر است که از یک پلاک نگهدارنده یا ریتینر به مدت طولانی استفاده ‌شود. مراجعه به دندانپزشک به صورت دوره ای جهت بررسی و تنظیم پلاک نگهدارنده ضروری می باشد. در صورت بروز هرگونه مشکل از جمله شکستگی ریتینر یا سایر موارد، نیاز است که به دندانپزشک معالج خود مراجعه نمایید.

مطلب مرتبط: ارتودنسی چند جلسه طول میکشد؟ عوامل موثر در افزایش جلسات

در جلسه اول ارتودنسی چه سوالاتی باید از ارتودنتیست پرسیده شود؟

در جلسه اول ارتودنسی چه سوالاتی باید از ارتودنتیست پرسیده شود؟

ارتودنتیست، یک فرد مجرب و متخصص در رابطه با درمان مشکلات دندانی و اصلاح طرح لبخند است. قبل از دریافت ارتودنسی نیاز است که با یک متخصص ارتودنسی در رابطه با شرایط درمان، صحبت نمایید. در این زمینه توصیه می کنیم که لیستی از مهمترین سوالات خود را گردآوری کنید و همراه خود داشته باشید. در ادامه به مهمترین سوالاتی که باید از متخصص ارتودنسی خود در این رابطه بپرسید، اشاره کرده ایم:

  • هزینه درمان من به چه نحوی می باشد و چقدر خواهد بود؟
  • آیا قیمت پیشنهادی شامل تمام هزینه های درمان از ابتدا تا انتها می باشد؟ آیا هزینه های جانبی در این رابطه وجود دارند؟
  • آیا بیمه، هزینه این درمان را تحت پوشش قرار می دهد؟
  • مراحل و فرایند درمان به چه نحوی می باشد؟
  • فرایند بهبودی در این روش چقدر طول می کشد؟
  • چه مدت باید از ارتودنسی استفاده کنم؟
  • آیا به هدگیر ارتودنسی نیاز دارم؟ اگر چنین است، شرایط انجام آن به چه نحوی می باشد؟
  • آیا  ها به طور قابل توجهی بر نحوه غذا خوردن یا صحبت کردن من تاثیر می گذارند؟
  • هر چند وقت یکبار باید جهت تنظیم دوره ای  ها به دندانپزشکی مراجعه نمود؟
  • اگر یکی از براکت هایم شل شود، چه کار باید انجام دهم؟
  • بعد از برداشتن ارتودنسی، هر چند وقت یکبار باید به دندانپزشکی مراجعه کنم؟
  • آیا دندان هایم بعد از برداشتن  ها جابجا می شوند؟
این مطلب را از دست ندهید!
هر آنچه باید در مورد هدگیر ارتودنسی بدانید...

پاسخ به برخی از سئوالات متداول

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:
اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

Call Now Buttonتماس تلفنی