10 عادت روزمره که به دندان های شما آسیب میرساند!

10 عادت روزمره که به دندان های شما آسیب میرساند!

ما همواره دوست داریم که دندان هایی سالم و زیبا داشته باشیم، اما زندگی پر مشغله باعث می شود از این موضوع غافل شویم. گاهی عادت های کوچک می توانند بدون آن که به آن ها توجه کنیم به دندان هایمان آسیب برسانند. مساله این است که برخی از این رفتارها ظاهرا بی ضرر هستند اما ممکن است به آرامی باعث بروز مشکلاتی در دهان ما شوند. شما می توانید با کمی آگاهی، قبل از به وجود آمدن آسیب های جدی، این عادت ها را ترک کنید. در ادامه به 10 عادت روزمره که می تواند به دندان های شما آسیب وارد کند، دقیق تر اشاره می کنیم و نکات مهمی جهت حفاظت از دندان ها ارائه خواهیم داد.

1. جویدن یخ

ما موافقیم که جویدن قطعه های یخ به ویژه بعد از نوشیدن یک نوشیدنی خنک احساس رضایت بخشی به همراه دارد. اما نکته اصلی این است که دندان ها نمی توانند فشار ناشی از جویدن یخ را تحمل کنند. قطعه های یخ سخت و شکننده هستند و جویدن آن ممکن است باعث ترک خوردن، لب پر شدن و یا حتی شکستن مینای دندان شود. اگر عادت دارید یخ را بجوید، بهتر است نوشیدنی خود را با نی بنوشید، به این ترتیب از وسوسه نخواهید شد. اگر این یک عادت حسی است و نمی توانید آن را ترک کنید، بهتر است نوشیدنی های سرد با یخ های خرد شده و نرم تر را انتخاب نمایید.

2. به کار بردن دندان به عنوان یک ابزار

همه ما این تجربه را داریم که در هنگام باز کردن یک بسته مقاوم و یا جدا کردن برچسب لباس، دندان ها را به عنوان یک ابزار مناسب برای برش می بینیم. اما در این جا می خواهیم بگوییم که لطفا از دندان هایتان به عنوان ابزار استفاده نکنید. این کار می تواند باعث شکسته شدن و یا لب پر شدن دندان ها شود. همچنین می تواند باعث آسیب رسیدن به ترمیم های دندانی و یا  حتی کشیدگی فک شما شود. بهتر است دفعه بعد از قیچی یا در بازکن استفاده کنید، زیرا دندان ها باید برای جویدن استفاده شوند، نه به عنوان یک ابزار چند کاره!

این مطلب را از دست ندهید!
پوسیدگی دندان چیست؟ بررسی علل، پیشگیری و درمان

3. جویدن ناخن

جویدن ناخن ها نه تنها یک عادت بد برای دست محسوب می شود بلکه برای دندان ها نیز مضر می باشد. فشار مداوم می تواند باعث لب پر و ساییده شدن مینای دندان شود و یا حتی ممکن است در شکل و تراز فک نیز تغییر ایجاد کند. برای مقابله با این عادت بهتر است همیشه ناخن هایتان را کوتاه نگه دارید و یا از لاک ناخن استفاده نمایید. به این ترتیب می توانید عادت جویدن ناخن را ترک کنید. با این کار هم دندان هایتان سالم می ماند و هم زیبایی ناخن هایتان حفظ خواهد شد.

4. نوشیدن آب گازدار

آب گازدار ممکن است یک جایگزین مناسب برای نوشیدنی های شیرین محسوب شود، زیرا فقط از آب و حباب گاز تشکیل می شود. درست است که آب گازدار از نوشیدنی های شیرین برای دندان ها بهتر است، اما کاملا بی ضرر نیز نخواهد بود. در فرآیند گازدار کردن آب، کربنیک اسید ایجاد می شود و این ماده می تواند باعث کاهش Ph آب شود و به این ترتیب آب کمی اسیدی خواهد شد. با گذشت زمان این اسید می تواند مینای دندان را ضعیف کند و حساسیت آن را افزایش دهد و در نتیجه باعث پوسیدگی دندان شود. آب های گازدار و طعم دار می توانند مشکلات بیش تری ایجاد کنند، زیرا حاوی اسیدها و شیرین کننده های بیش تری هستند و اثرات گفته شده را تشدید خواهند کرد. استفاده مکرر از نوشیدنی های گازدار بدون شکر نیز به دلیل اسیدی بودن می تواند مینای دندان را از بین ببرد.

نکات مهم کاهش اثرات مضر نوشیدن آب گازدار بر روی دندان ها

  • در طول روز به صورت مداوم از آب گازدار استفاده نکنید و در نوشیدن آن اعتدال را رعایت نمایید.
  • بهتر است از نی استفاده کنید، به این ترتیب تماس اسید با دندان ها کاهش می یابد.
  • بعد از نوشیدن آب گازدار دندان هایتان را با آب بشویید، بنابراین اثر اسیدی آن خنثی خواهد شد.

اگر به نوشیدن آب گازدار علاقه دارید، نگران نباشید زیرا مصرف گاه به گاه آن برای دندان ها مضر نخواهد بود. فقط توجه داشته باشید که  برای مراقبت و نگهداری از دندان ها، از نوشیدنی های گازدار به صورت متعادل استفاده کنید.

5. دندان قروچه (بروکسیسم)

آیا بعد از بیدار شدن فک و یا سر شما درد می کند؟ ممکن است در هنگام خواب دندان هایتان را به هم می سایید، به این عادت دندان قروچه یا بروکسیسم گفته می شود. دندان قروچه می تواند باعث فرسایش مینای دندان، افزایش حساسیت آن، شکستگی و یا ترک برداشتن دندان شود. اگر مشکوک به بروکسیسم هستید بهتر است با دندان پزشک خود مشورت کنید. دندان پزشکان برای حفاظت از دندان ها به شما توصیه می کنند که از یک گارد دهانی مخصوص استفاده نمایید. اگر دندان قروچه به استرس مربوط باشد، تکنیک های مختلف مدیریت استرس مانند یوگا و یا مدیتیشن نیز می تواند به ترک این عادت کمک کند. یکی دیگر از درمان های احتمالی که ممکن است عجیب باشد، بوتاکس است. این روش برای آرام سازی عضلات فک بسیار موثر خواهد بود.

این مطلب را از دست ندهید!
دندان قروچه چیست؟ (علائم، علل و درمان)

6. استفاده مداوم از تنقلات

خوردن تنقلات در طول روز می تواند یک راه مناسب برای حفظ سطح انرژی محسوب شود، اما مصرف مداوم آن باعث می شود که دندان ها در طول روز در معرض حمله اسیدهای مختلف قرار بگیرند. با هر بار غذا خوردن برای کمک به فرآیند هضم، در دهان اسید تولید می شود که می تواند به طور موقت مینای دندان را نرم کند. خوردن مکرر تنقلات باعث می شود که دندان ها فرصت بازیابی نداشته باشند. بهتر است روزانه سه وعده غذای متعادل مصرف کنید و از تنقلات به صورت محدود استفاده نمایید. اگر قصد خوردن تنقلات را دارید، بهتر است از گزینه های دوستدار دندان مانند پنیر و یا آجیل استفاده نمایید. زیرا این تنقلات به خنثی کردن اسید کمک می کنند.

7. مسواک زدن بیش از حد

شاید فکر کنید که اگر در هنگام مسواک زدن فشار زیاد وارد کنید، دندان تمیزتر می شود. اما مسواک زدن بیش از حد، بیش تر از آن که برای دندان مفید باشد، آسیب زا خواهد بود. زیرا وارد کردن فشار زیاد در هنگام مسواک زدن و یا استفاده از مسواک با برس سخت، باعث فرسایش مینای دندان و تحریک لثه ها خواهد شد. به این ترتیب ممکن است موجب افزایش حساسیت و حتی تحلیل لثه ها شود. بنابراین بهتر است یک مسواک نرم  انتخاب نمایید و به صورت حرکات دایره ای ملایم مسواک بزنید. باید توجه داشته باشید که مسواک زدن تمیز کاری سخت دندان ها نیست بلکه یک نوع ماساژ برای آن ها محسوب می شود.

8. نادیده گرفتن حساسیت دندان

حساسیت دندان ممکن است یک ناراحتی کوچک و جزئی به نظر برسد، اما می تواند نشانه یک مشکل بزرگ تر مانند فرسایش یا پوسیدگی مینای دندان و یا تحلیل لثه باشد. نادیده گرفتن حساسیت دندانی نه تنها به حل این مشکل کمک نمی کند بلکه ممکن است باعث بدتر شدن اوضاع شود. بنابراین اگر حساسیت دندان را حس کردید بدون معطلی به دندانپزشک مراجعه نمایید. به این ترتیب می توانید با درمان زودهنگام از درد و همچنین هزینه درمانی زیاد جلوگیری کنید.

این مطلب را از دست ندهید!
بیماری های پریودنتال چیست؟

9. عدم مراجعه به دندانپزشک

یکی از بدترین عادت ها در سلامت دهان و دندان، عدم مراجعه به دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی می باشد. حتی اگر دندان شما مشکلی ندارد باید به دندانپزشک مراجعه کنید. بسیاری از مشکلات دندانی مانند پوسیدگی، بیماری لثه و یا سرطان دهان علائم خاصی ندارند ولی اگر زودتر شناسایی شوند، درمان آن ها راحت تر خواهد بود. باید هر 9 ماه و یا طبق توصیه دندانپزشک، چکاپ انجام شود. این عمل یک سرمایه گذاری کوچک برای لبخند زیباتر و همچنین پیشگیری از به وجود آمدن مشکلات در آینده خواهد بود.

10. استفاده زیاد از محصولات سفید کننده

خمیر دندان ها، نوارها و ژل های سفید کننده حتی اگر تاثیر کم و موقت داشته باشند، در بین افراد بسیار محبوب هستند. اما باید توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از این محصولات باعث ضعیف شدن مینای دندان و ایجاد حساسیت می شود. روش های خانگی که برای سفید کردن دندان ها به کار برده می شود مانند استفاده از جوش شیرین و یا آبلیمو نیز آسیب زا می باشند. به همین دلیل باید به طور کامل از انجام دادن آن ها خودداری کنید. می توانید محصولات تایید شده توسط دندانپزشکان را تهیه کنید و طبق دستورالعمل از آن استفاده نمایید. اگر در مورد محصولی شک دارید، با دندانپزشک خود درباره گزینه های سفید کننده و ایمن مشورت نمایید.

ترک عادات بد برای داشتن لبخند درخشان تر

اگر احساس می کنید هر یک از این عادت ها در مورد شما نیز صدق می کند، حتما به فکر باشید.  اولین گام برای حفاظت از دندان ها، شناسایی عادت های بد است. با ایجاد تغییرات کوچک شما می توانید تفاوت های بزرگی به وجود آورید. دندان های شما روزانه به سختی کار می کنند، پس چرا کمی بیش تر از آن ها مراقبت نکنید؟ با ترک عادت های مضر و همچنین پذیرش عادت های سالم و مفید، نه تنها لبخند زیبا خواهید داشت بلکه از ایجاد مشکلات دندانی قابل پیشگیری و صرف هزینه برای درمان آن جلوگیری می کنید.

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:
دیدگاه خود را بنویسید

Call Now Buttonتماس تلفنی