آیا ارتودنسی درد دارد؟

آیا ارتودنسی درد دارد؟ میزان درد هر مرحله ارتودنسی و کنترل درد

ارتودنسی از مهمترین ابزارها در علم دندانپزشکی مدرن است که معمولا برای اصلاح فرم دندان های نا مرتب و بهبود کلی سلامت دهان از آن استفاده میشود. با اینکه در طولانی مدت تاثیر بسیار زیادی در بهبود وضعیت دندان ها دارد، درد یا احساس ناراحتی در طول این دوره درمانی برای افراد غیر معمول نیست.  ممکن است افراد احساس ناراحتی خفیف تا دردهای شدید را در طول دوره درمانی تجربه کنند. در این متن می خواهیم به این سئوال که آیا ارتودنسی درد دارد، پاسخ بدهیم و راهکار ها و توصیه های عملی را برای کمک به کاهش یا از بین بردن درد ناشی از ارتودنسی ارائه کنیم. هدف ما این است که مسیر صاف کردن و مرتب کردن دندان هایتان را تا حد ممکن راحت و آسوده نماییم.

چگونه درد ارتودنسی را متوقف کنیم؟

آیا ارتودنسی کردن درد دارد؟

ما متوجه هستیم که بسیاری از بیماران ممکن است قبل از انجام ارتودنسی دچار اضطراب و ناراحتی شوند. ارتودنتیست های ما در این مجموعه، با ارائه بهترین راهکار ها به شما اطمینان میدهند با خیال راحت خود را به دست آنها بسپارید. ما در این مجموعه انواع راهکار های عملی برای کاهش هرگونه ترس قبل، در حین انجام کار و بعد از تکمیل ارتودنسی را ارائه خواهیم داد. تیم حرفه ای این مجموعه بهترین مراقبت های ممکن را برای بیماران در تمام سنین که تصمیم به ارتودنسی می گیرند، ارائه میدهند. ارتودنسی یا بریس ها برای سلامت کلی دهان شما مهم هستند. از همین رو نگذارید ترس از درد مانع دستیابی به لبخند رویایی تان شود.

درد ناشی از ارتودنسی معمولا بلافاصله بعد از نصب آنها در بیمار احساس میشود. نصب بریس های معمولا زمان بر ترین بخش این فرآیند است. با این حال، نصب ارتودنسی اصلا دردناک نیست و تنها کمی سفتی یا ناراحتی جزئی را به همراه خواهد داشت.

نحوه نصب ارتودنسی و بریس های سنتی

  • ابتدا ما براکت ها را با سیمان دندانی رنگی به هر دندان متصل میکنیم.
  • سپس انتهای سیم هایی را که به صورت کامل عبور داده شده اند را کوتاه میکنیم.
  • پس از آن میتوانید بند هایی که سیم ها را در جای خود نگه میدارند به سلیقه خودتان انتخاب کنید.

ما در این مجموعه طرح های جذاب و دوست داشتنی زیادی را برای کودکان ارائه می دهیم که میتوانند مطابق با سلیقه و شخصیت شان از آنها استفاده کنند. همچنین در طول فرآیند درمان درد و ناراحتی ناشی از ارتودنسی محدود و تحت کنترل نگه داشته خواهد شد. در ویزیت های مداوم ما از شما خواهیم پرسید که آیا دردی احساس میکنید یا خیر. همچنین بررسی میکنیم که زبان شما با بریس ها برخورد نداشته باشد و اطمینان حاصل خواهیم کرد که هیچ اصطکاکی با بریس های جدید شما وجود ندارد.

چند روز تا یک هفته بعد از ویزیت اول، ممکن است درد یا ناراحتی های جزئی را تجربه کنید چرا که دندان های شما در حال تنظیم شدن هستند. با این حال ما برای تسکین این دردها برنامه هایی داریم و اجازه نخواهیم داد که این روند به پروسه ای آزار دهنده تبدیل شود. با ما همراه باشید تا بیشتر با نوع دردهایی که ممکن است تجربه کنید و نحوه تسکین آنها آشنا شویم.

ارتودنسی چقدر درد دارد؟

ارتودنسی چقدر درد دارد؟

از آنجایی که احساس درد نسبی است، پاسخ به این سوال کمی دشوار میباشد. حتی بیماران با نحوه درمان و نوع دهان و دندان مشابه ممکن است درد های متفاوتی را تجربه کنند. بریس ها هنگام نصب موجب درد نمیشوند اما بعد از نصب ناراحتی های جزئی شایع است. به دلیل تنظیم دندان ها در طول درمان، برخی بیماران درد های فک را آزاردهنده میدانند.

مسکن های ملایم بدون نسخه و درمان های خانگی مانند شستشو با آب نمک در تسکین درد ارتودنسی بسیار موثر هستند. با اینکه احساس درد میتواند ناراحت کننده باشد، قابل کنترل و مدیریت است.

این مطلب را از دست ندهید!
ارتودنسی فلزی

پس از اینکه ارتودنسی برای اولین بار نصب و تنظیم میشود، درد یا احساس ناراحتی تا چند روز اولیه کاملا طبیعی است. این ناراحتی ناشی از فشاری است که بر روی دندان ها وارد میشود. تنظیم سیم ها و براکت ها به تدریج دندان های شما را به جای درست خود منتقل میکنند. از  همین رو طبیعی است که بعد از هر جلسه سفت کردن و تنظیم کمی درد یا ناراحتی را احساس کنید. این درد معمولا با پیشرفت درمان کاهش می یابد.

باید به این نکته اشاره کنیم که در طول درمان هر بیمار ممکن است درد را به میزان متفاوتی تجربه کند. آستانه درد هر فرد با فرد دیگر متفاوت است. بنابراین آنچه برای یک فرد قابل تحمل است میتواند برای دیگری ناراحت کننده باشد. چیزی که باید به آن توجه داشته باشید این است که راه های زیادی برای تسکین درد مرتبط با ارتودنسی وجود دارد.

آیا سفت کردن بریس‌ها دردناک است؟

در طول معاینات منظم ارتودنسی، بند ها و سیم ها نیاز به تنظیم خواهند داشت. این تنظیم باعث میشود بیمار در دندان ها احساس سفتی کنند. این احساس کاملا طبیعی و مورد انتظار است. درد حین تنظیم یکی از رایج ترین نگرانی ها در هنگام نصب ارتودنسی میباشد. در طول درمان و برای تضمین پیشرفت درمان تنظیم دوره ای سیم ها برای هدایت دندان ها ضروری است. در طول این ویزیت ها ممکن است سیم ها سفت شده تا دندان ها به جای درست خود هدایت شوند. باید به خاطر داشته باشید که ناراحتی و درد خفیف در لثه و فک موقتی است و ظرف مدت چند روز کاهش خواهد یافت. تا زمان کاهش یافتن درد میتوان از مسکن های بدون نسخه استفاده کرد.

با این حال ما در این مجموعه از بریس های خود تنظیم با بالاترین کیفیت استفاده میکنیم. در این بریس ها نیازی به سفت کردن های دوره ای که در ارتودنسی سنتی وجود دارد، نخواهد بود. در واقع این ارتودنسی های مدرن به تدریج و به مرور زمان خود را تنظیم میکنند تا بیمار حس راحتی در طول درمان داشته باشد.

آیا درآوردن ارتودنسی درد دارد؟

برای بسیاری از بیماران، درآوردن ارتودنسی باعث درد خفیفی می شود اما خیلی آزار دهنده نیست. دندانپزشکان ما ابتدا بند ها و سیم ها را جدا کرده و سپس به آرامی براکت ها را از هر دندان جدا میکنند. طبق گفته بیماران این تجربه حتی از نصب ارتودنسی و سفت کرد و تنظیم کردن سیم ها هم آسان تر است.

پس از درآوردن بریس ها، جرم گیری کوچکی انجام خواهد شد و همچنین ممکن است برای دیدن نتیجه و تایید موفقیت آمیز بودن درمان، از فک و دندان ها عکس برداری انجام شود. پزشک ممکن است به شما نگهدارنده هایی را بدهند تا در طول روز استفاده کنید. این نگهدارنده ها به حفظ موقعیت دندان ها و بهبودی لثه ها کمک میکنند.

بعد از جلسه نصب ارتودنسی، جلسه درآوردن ارتودنسی می تواند طولانی ترین جلسه ویزیت و درمان شما نیز باشد. اگرچه که این جلسه بسیار هیجان انگیز است. بعد از این جلسه شما میتوانید لبخند بی نظیر خود را در آینه ببینید.

مطلب مرتبط: ارتودنسی چند جلسه طول میکشد؟ عوامل موثر در افزایش جلسات

عوامل موثر بر افزایش درد ارتودنسی

عواملی که میتوانند روی درد و ناراحتی ارتودنسی و افزایش آن تاثیر گذار باشند، شامل:

  • فشار بر روی دندان ها و لثه

مکانیسم اصلی ارتودنسی وارد کردن فشار ملایم برای جابجایی دندان ها به موقعیت درست و مناسب است. این فشار میتواند باعث ناراحتی یا درد شود. به ویژه در روزهای پس از تنظیم و سفت کردن سیم ها.

  • تحریک ناشی از براکت ها و سیم ها

براکت ها و سیم های ارتودنسی میتوانند به داخل گونه ها و لب های شما ساییده شوند و باعث تحریک یا زخم داخل دهان شوند. در حالی که این ناراحتی ها معمولا خفیف اند، اما میتواند با برخی غذا ها یا خوراکی ها تشدید شوند.

  • تغییرات بافت نرم

با جابجایی دندان ها به موقعیت مناسب خود، بافت های نرم اطراف مانند لثه ها و گونه ها ممکن است تغییر کنند. تا زمانی که دهان شما به موقعیت جدید دندان ها عادت کند، میتواند موجب حساسیت یا درد شود.

  • وسایل ارتودنسی
این مطلب را از دست ندهید!
ارتودنسی لینگوال یا زبانی( پشت دندانی) چیست؟

علاوه بر بریس های سنتی، برخی بیماران ممکن است به وسایل اضافی مانند باند های لاستیکی، فضاگیرها و… نیاز داشته باشند. این وسایل ممکن است در طول دوره تنظیمات اولیه، آزار دهنده باشند.

روش های فوری تسکین درد ارتودنسی

مصرف غذاها و نوشیدنی های سرد میتواند راهی ساده اما موثر برای کاهش درد و التهاب ناشی از ارتودنسی باشد. دمای سرد به بی حس شدن ناحیه آسیب دیده کمک میکند و تسکین موقتی برای درد شما خواهد بود. این اثر بی حسی به خصوص پس از جلسات تنظیم سیم ها که دندان ها و لثه ها حساس هستند، می تواند مفید باشد.

علاوه بر این، سرما می تواند به کاهش التهاب کمک کند. گزینه هایی مانند بستنی، اسموتی های سرد، کمپرس یخ یا حتی نوشیدن آب یخ میتواند آرامش بخش باشد.

داروهای مسکن بدون نسخه می توانند کمک ویژه ای در مدیریت و تسکین درد ارتودنسی داشته باشند. داروهایی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن معمولا رایج هستند. حتما برای دور مصرف با پزشک مشورت کرده و فراتر از دوز مصرف استفاده نکنید.

این داروها باید طبق دستور و تنها برای تسکین کوتاه مدت مصرف شوند. اگر درد ادامه داشت، بهتر است با متخصص ارتودنسی خود مشورت کنید.

بی حس کننده های موضعی مانند ژل ها یا پماد های حاوی لیدوکائین یا بنزوکائین را میتوان مستقیما روی لثه ها یا نقاطی که درد دارند استفاده کنید. این بی حس کننده ها با بی حس کردن موقت ناحیه، درد را به صورت فوری تسکین خواهند داد.

با این حال باید به طور محدود و طبق دستورالعمل محصول استفاده شوند. چراکه استفاده بیش از حد روی نواحی که درد دارند میتواند منجر به تحریک بیشتر و عوارض جانبی شود. همانند هر دارویی، قبل از استفاده توصیه میکنیم که با پزشک ارتودنتیست خود مشاوره کنید.

کاهش درد ارتودنسی

استراتژی های بلند مدت برای کاهش درد ارتودنسی

موم ارتودنسی نقش مهمی در جلوگیری از تحریک ناشی از براکت ها دارد. استفاده از موم ارتودنسی بر روی براکت ها و سیم های براکت ها یک مانع صاف ایجاد میکند و بین قسمت های فلزی و بافت های حساس دهان قرار میگیرد. این مانع کمک میکند تا براکت ها به داخل لب ها، گونه ها یا زبان ساییده نشوند. از موم میتوان در روزهای اولیه نصب براکت ها، بعد از هر تنظیم و زمان هایی که بیمار احساس درد و ناراحتی می کند استفاده کرد. استفاده از این ابزار بسیار آسان بوده و به راحتی میتوان آن را برداشت و دوباره استفاده کرد.

در طول درمان، دوران هایی وجود دارند که حساسیت دندان ها شدید است. برای مثال بعد از تنظیم براکت ها و سیم های آنها. در این دوران ها استفاده از غذای نرم می تواند کمک کننده باشد. غذاهای نرم و آبکی به جویدن کمتری نیاز دارند و دندان و لثه ها را کمتر تحریک میکنند. غذاهای نرم مانند: سوپ، ماست، اسموتی، سیب زمینی پوره شده، تخم مرغ همزده و ماکارونی. این غذاها با کاهش فشار روی دندان ها و لثه ها باعث میشوند فرد بعد از هر تنظیم احساس راحتی بیشتری داشته باشد.

رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از مهمترین عوامل برای کاهش ناراحتی های بعد از نصب ارتودنسی میباشد. براکت ها ممکن است موجب جمع شدن تکه های غذا و در نهایت ایجاد پلاکت ها روی دندان و لثه شوند که نهایتا میتواند منجر به پوسیدگی دندان و بیماری های لثه شود.

مسواک زدن و استفاده مرتب از نخ دندان برای حذف بقایای غذا و پلاکت ها ضروری است. توصیه میشود بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید و از نخ دندان برای تمیز کردن بین براکت ها استفاده کنید.

یک دهانشویه ضدعفونی کننده نیز میتواند به کاهش باکتری ها و حفظ یک محیط دهانی سالم کمک کند. شیوه های خوب بهداشت دهان نه تنها دندان و لثه ها را سالم نگه میدارد، بلکه به تجربه راحت تر استفاده از براکت ها نیز کمک میکند.

برای درد ارتودنسی از چه چیزی باید اجتناب کرد؟

هنگام استفاده از ارتودنسی، بهتر است از غذاها و عادت هایی که میتواند درد را تشدید کرده یا به براکت ها آسیب برساند اجتناب کنید. در ادامه لیستی جامع از این خوراکی ها و عادات آورده شده است:

  • غذاهای سفت: این غذاها می توانند سیم ها و براکت ها را بشکنند و به آنها آسیب برسانند. غذاهای سفت مانند: آجیل، آبنبات های سفت و یخ هستند.
  • غذاهای چسبناک: غذاهای چسبناک میتوانند در براکت ها گیر کنند و باعث پوسیدگی دندان شوند. همچنین تمیز کردن آنها بسیار دشوار است. این غذاها شامل آدامس، کارامل و تافی هستند.
  • غذاهای جویدنی: غذاهای جویدنی که نیاز به جویدن زیاد دارند میتوانند فشار و ناراحتی روی ارتودنسی را تشدید کنند. این دسته از غذاها شامل: شیرینی ها، کیک ها و گوشت های سفت هستند.
  • غذاهای ترد: این غذاها می توانند باعث درد و آسیب به براکت ها شوند. نمونه هایی از این خوراکی ها شامل: پاپ کورن، چیپس و برخی سبزیجات خام هستند.
  • غذاها و نوشیدنی های پر شکر: شکر زیاد میتواند منجر به پوسیدگی دندان شود. به ویژه با ارتودنسی از خوردن نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه و آبمیوه های صنعتی و تنقلات شیرین اجتناب کنید.
  • گاز زدن ناخن یا مداد: این عادت ها میتوانند براکت ها و سیم های آنها را خم کرده یا بشکنند.
  • استفاده از دندان به عنوان ابزار: بازکردن بسته بندی وسایل یا بطری ها با دندان میتواند به ارتودنسی آسیب بزند.
این مطلب را از دست ندهید!
کراس بایت دندان چیست و نحوه تشخیص و درمان چگونه است؟

برای کاهش درد ارتودنسی، ارتودنتیست میتواند تنظیمات سیم ها را کمی شل و سفت کند. تنظیمات باید حتما توسط ارتودنستیست انجام شوند و تنظیم خودسرانه ممکن است باعث آسیب به براکت ها و مشکلات جدی در سلامت دهان و دندان های شما شود. چنانچه حس کردید برخی از سیم های براکت شکسته یا خم شده اند در اولین فرصت به پزشک خود مراجعه کنید.

چه زمان باید به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

در حین استفاده از ارتودنسی، ممکن است علائمی بروز کنند که نیازمند بررسی حرفه ای از سوی یک ارتودنتیست داشته باشند. آگاهی از این علائم و نشانه ها برای موفقیت آمیز بودن طول درمان مهم است. این علائم شامل موارد زیر هستند:

  • درد شدید یا مداوم: در حالی که درد خفیف طبیعی است، دردهای شدید و مداوم غیر طبیعی هستند و باید توسط یک ارتودنتیست بررسی شوند.
  • شل شدن یا شکستن براکت: اگر بخشی از براکت ها شل یا شکسته شوند، نیاز به توجه و بررسی فوری دارد تا از عوارض بعدی جلوگیری شود.
  • زخم های طولانی مدت در دهان: اگر زخم های براکت ها در مدت زمان طولانی بهبود نیافتند باید به پزشک خود مراجعه کنید.
  • علائم عفونت: علائمی مانند ورم، قرمزی شدید یا چرک اطراف لثه ها و دندان ها نیاز به بررسی فوری دارند.
  • مشکل در خوردن یا صحبت کردن: اگر براکت ها و ارتودنسی باعث دشواری قابل توجهی در خوردن یا صحبت کردن می شوند، ممکن است نیاز به تنظیم داشته باشند.
  • برجستگی سیم ها: اگر سیمی بیرون زده و باعث ناراحتی میشود و باید به صورت حرفه ای تنظیم شود.
  • دندان های شل: برخی از حرکت ها طبیعی است اما اگر دندانی به صورت قابل توجهی شل شده یا لق میزند باید توسط پزشک بررسی شود.

چکاپ های منظم با یک ارتودنتیست برای موفقیت آمیز بودن درمان ارتودنسی ضروری است. در این ملاقات ها ارتودنسی و بریس ها تنظیم میشوند تا اطمینان حاصل شود که به صورت موثر و راحت عمل میکنند. این ویزیت ها همچنین به سلامت کلی دهان و دندان نظارت میکنند و با رسیدگی زودهنگام از بروز مشکلات شدیدتر جلوگیری خواهند کرد.

هر روز، یک قدم به نتیجه نهایی نزدیکتر میشوید!

درمان ارتودنسی میتواند یک تصمیم هوشمندانه برای دستیابی به لبخندی زیبا، درخشان و منحصر به فرد باشد. در حالی که این بخش از درمان ارتودنسی ممکن است با ناراحتی هایی خفیف همراه باشد، نتیجه نهای یک لبخند درخشان و منحصر به فرد است که بدون شک ارزش این تحمل این ناراحتی های جزئی را دارد. هر مرحله از تجربه براکت های خود را بپذیرید و بدانید با گذشت هر روز، به لبخندی که همیشه آرزویش را داشتید، نزدیک تر میشوید.

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:
اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

Call Now Buttonتماس تلفنی