اطمینان از سلامت کامل فرزند همواره اولویت ذهنی والدین است. یکی از جنبههای سلامت آنها که هرگز نباید از آن غافل شوید مربوط به دندانهای آنهاست، خصوصا زمانی که بحث ارتودنسی وسط میآید. انتخاب یک متخصص ارتودنسی مناسب میتواند اضطراب آفرین باشد، اما با کمک اطلاعات و راهنماییهای درست شما قادر خواهید بود دست به یک انتخاب آگاهانه در جهت سلامت دهان و دندان فرزند خود بزنید. در این مقاله، ما به شما پیشنهادات مفیدی در راستای انتخاب بهترین متخصص ارتودنسی کودکان ارائه خواهیم داد. با ما همراه باشید.
متخصص ارتودنسی چه کسیست؟
متخصص ارتودنسی دندانپزشکی است که تخصصش تشخیص و درمان بینظمی دندانها در کودکان است. این متخصصان از دوره ی طفولیت تا نوجوانی همراه بیمار خواهند بود که به آنها کمک میکند شاهد تمام تغییراتی باشند که حین رشد کودک بروز مییابند.
وقتی دندانهای فرزند شما شروع به درآمدن میکنند، ممکن است متوجه بینظمی و نامرتب بودن آنها شوید. اگر در این خصوص نگرانیهایی دارید بهتر است که با یک متخصص ارتودنسی مشورت کنید.
در طی مشاورهی اولیه، متخصص ارتودنسی به بررسی دهان و صورت فرزند شما میپردازد، عکسبرداری اشعهی ایکس انجام میدهد و دربارهی سابقهی سلامت دندان در خانوادهی شما سوالاتی میپرسد. بر اساس این اطلاعات، متخصص ارتودنسی یک برنامهی درمانی را تدارک خواهید دید که متناسب با نیازهای خاص فرزند شماست.
هدف از این درمان اصلاح بینظمیها در دندانهای فرزند شماست تا او بتواند لبخند زیباتری داشته باشد. این درمان میتواند شامل استفاده از سیم، اکسپندر، هدگیر و سایر ابزارها باشد. اگر در نظر دارید که درمان ارتودنسی را برای فرزند خود انجام دهید، لازم است که یک متخصص مجرب را برای این منظور انتخاب کنید.
مزایای انتخاب یک متخصص ارتودنسی کودکان
انتخاب یک متخصص ارتودنسی برای پوشش نیازهای دندانی فرزندتان مزایای زیادی بههمراه دارد. متخصصان ارتودنسی بهطور ویژه برای درمان کودکان و نوجوانان تعلیم یافتهاند. آنها از چالشهای خاصی که در حین رشد دندانها و آروارهها بروز مییابند آگاهند و میتوانند درمانی که مناسب هر بیمار بخصوص است را برای او تدارک ببینند.
شماری از مزایای انتخاب یک متخصص ارتودنسی شامل موارد زیر است:
- تخصص: متخصصان ارتودنسی از علم و تجربهی لازم برای درمان موثر کودکان و نوجوانان برخوردار هستند. آنها میدانند که دندانها و آروارهها چگونه در گذر زمان رشد مییابند و اگر مشکل خاصی بروز یابد میتوانند برنامههای درمانی بهمنظ ور مقابله با آن تدارک ببینند.
- مهربانی: کودکان ممکن است در مواجهه با ارتودنسی ترس داشته باشند. متخصص ارتودنسی از نیازهای کودک آگاه است و اطمینان حاصل میکند که او در حین درمان آرامش کامل داشته باشد.
- توجه اختصاصی: هر کودک با کودک دیگر متفاوت است و بنابراین نیازهای دندانی او نیز متفاوت خواهد بود. متخصص ارتودنسی وقت میگذارد تا از کودک شما و شرایط خاص او شناخت حاصل کند تا بتواند یک برنامهی درمانی که منحصرا مناسب اوست را تدارک ببیند.
- انعطاف: متخصصان ارتودنسی متوجه مشغلههای کودکان هستند و با شما در جهت یافتن زمان مناسب برای جلسههای درمانی همکاری خواهند کرد و گزینههای پرداخت منعطفی را به شما پیشنهاد خواهند داد.
جستجوی متخصص ارتودنسی کودکان مناسب: توصیههایی برای والدین
وقتی بحث لبخند فرزند شما در میان باشد، شما بهترین را برای او میخواهید. بنابراین وقتی زمان انتخاب یک متخصص ارتودنسی فرا رسیده باشد میبایست بهترین انتخاب ممکن را انجام دهید. در اینجا چند توصیه به شما ارائه میدهیم که در انتخاب یک گزینهی مناسب برای خانوادهی شما کمکتان خواهند کرد.
– از بررسی پیشنهادات دیگران شروع کنید. با دندانپزشک فرزند خود یا سایر افراد مورد اعتمادی که در این زمینه تجربه دارند صحبت کنید. آنها راهنماییهایی خوبی را برای شروع در اختیارتان خواهند گذاشت.
- به دنبال کسی بگردید که تخصصش ارتودنسی کودکان است. شما به دنبال کسی هستید که در درمان کودکان و نوجوانان صاحب تجربه است.
- موقعیت مکانی و راحتی در دسترسی را در نظر داشته باشید. در طی مدت درمان چندین بار باید برای ویزیت به نزد متخصص ارتودنسی بروید. بنابراین مهم است که متخصصی را انتخاب کنید که از لحاظ مکانی نزدیک به شما باشد.
- نظرات آنلاین را مرور کنید. اگر چند گزینهی بالقوه در ذهن دارید به بررسی نظرات آنلاین سایر بیماران بپردازید. این کار به شما بینشی در خصوص رویکرد بالینی هر متخصص، متدهای درمانی او و… خواهد داد.
- برای مشاورهی اولیه به نزد متخصصان بروید. هرگاه به لیست نهایی تان رسیدید یک جلسه ی مشاوره با هرکدام از گزینه های موجود در لیست تدارک ببینید.
مراقبتهای پس از درمان
پس از اینکه فرزند شما درمان ارتودنسی خود را به پایان برد، نوبت به انجام مراقبتهای پس از درمان میرسد. در اینجا به چند مورد از مراقبتهای پس از درمان اشاره میکنیم.
- تدارک جلسات ویزیت تکمیلی: این کار برای مطمئن شدن از این است که دندانها در جای درست خود قرار گرفتهاند. متصص همچنین به بررسی هرگونه مشکل احتمالی خواهد پرداخت.
- استفاده از گیره نگهدارنده در صورت تجویز ارتودنتیست: این کار کمک میکند که دندانها در جای جدید خود باقی بمانند و مانع بازگشت آنها به موقعیت قبلیشان میشود.
- بهرهگیری از رژیم غذایی مناسب و اجتناب از خوردن خوراکیهای سفت یا چسبناک که میتوانند به سیم و گیره نگهدارنده آسیب وارد کنند.
- رعایت بهداشت دهانی مناسب و دو مرتبه مسواک زدن در روز، استفاده از نخ دندان و دهانشویه.
- اجتناب از کارهایی که میتوانند به سیم و گیره نگهدارنده آسیب وارد کنند، از قبیل گاز زدن یخ، جویدن ناخن و خوردن آبنباتهای سفت.
جمعبندی
انتخاب یک متخصص ارتودنسی مناسب یک تصمیم مهم برای والدین است. امیدواریم راهنماییهای ما به شما در جهت اتخاذ بهترین تصمیم ممکن برای سلامت دهان و دندان فرزندتان یاری رسانده باشد. دربارهی گزینههای خود تحقیق کنید، سوالات زیادی بپرسید و پیش از اتخاذ تصمیم نهایی مطمئن شوید که پزشک مورد نظر از تجربهی کافی در درمان کودکان برخوردار است. با رعایت این ملاحظات میتوانید یک متخصص ارتودنسی مجرب را برای فرزند خود بیابید.