درمان ارتودنسی در دوران بارداری

درمان ارتودنسی در دوران بارداری

ممکن است فکر کنید ارتودنسی دندان باید در سال های نوجوانی انجام شود. اما ارتودنسی  به تراز کردن دندان ها و بهبود عملکرد آن ها در هر سنی کمک می کنند. چه در دوران نوجوانی از صاف کردن دندان‌ هایتان غافل شده باشید یا به‌ طور ناگهانی می ‌خواهید فهرست کارهایتان را قبل از تولد نوزادتان بررسی کنید، لازم نیست ارتودنسی در دوران بارداری را به تعویق بیندازید.

در این مقاله به مواردی پرداخته شده که باید قبل از اردتودنسی دندان در دوران بارداری انجام دهید.

ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی ها وسایل پزشکی هستند متشکل از سیم ها و براکت هایی که به دندان ها متصل می شوند. آن ها به طور دوره ای تنظیم می شوند تا دندان ها را به آرامی حرکت دهند و آن ها را تراز کنند.

دکتر احسان صانعی متخصص ارتودنسی، می گوید: «بیشتر مردم فکر می کنند مزیت درمان ارتودنسی داشتن یک لبخند زیباست. حق با آن هاست. اما درمان ارتودنسی همچنین به کارکرد صحیح دندان ‌ها و ایجاد لبخند سالم ‌تر کمک می‌ کند.»

دکتر صانعی بیان می کند که ارتودنسی، جویدن غذا و صحبت کردن را آسان ‌تر می ‌کند. اما تمیز کردن دندان ‌های نامرتب سخت ‌تر است و  به مرور زمان منجر به سایش غیرطبیعی مینای دندان می شود. اگرچه در بیشتر موارد استفاده از ارتودنسی ضروری نیست. اما بی توجهی به ارتودنسی ها ممکن است باعث شود برخی افراد تحت عمل های دندانپزشکی بزرگ و گران قیمت قرار گیرند.

آیا ارتودنسی در دوران بارداری بی خطر است؟

کارشناسان معتقدند هیچ دلیل پزشکی برای اجتناب از درمان ارتودنسی در دوران بارداری وجود ندارد. مانند هر بیمار داوطلبی برای درمان ارتودنسی، سلامت دندان ‌ها و لثه ‌ها تعیین می‌ کند که آیا آن ‌ها کاندیدای مناسبی برای درمان ارتودنسی هستند یا خیر.

این مطلب را از دست ندهید!
عوارض ارتودنسی در کودکان

یک نکته اساسی این است که درمان ارتودنسی اغلب نیاز به عکس برداری تشخیصی از دهان دارد. کارشناسان در مورد اینکه آیا مقادیر اندک تشعشع می تواند با رشد سریع و تقسیم سلول های جنینی که خطر نقص مادرزادی یا بیماری را افزایش می دهد، تداخل ایجاد کند یا خیر، اختلاف نظر دارند.

دکتر صانعی می‌گوید: «به طور کلی، قرار گرفتن در معرض تشعشعات ناشی از اشعه ایکس دندان بسیار کم در نظر گرفته می‌شود و برای شما یا نوزاد متولد نشده ‌تان مضر نیست.

در واقعهر بارداری متفاوت است. اگر در مورد ارتودنسی در دوران بارداری سوالی دارید، حتما با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی در مورد شرایط خود مشورت کنید.

مزایای استفاده از ارتودنسی در دوران بارداری

مزایای استفاده از ارتودنسی در دوران بارداری

از نظر عملی، ممکن است عاقلانه باشد که قبل از تولد نوزاد ارتودنسی دندان انجام دهید. زیرا در این صورت از ایجاد ناراحتی برای جنین خود در قرار ملاقات های منظمی که باید داشته باشید، جلوگیری می کنید. (فقط به خاطر داشته باشید که اصلاح دندان های شما ممکن است بیشتر از رشد فرزندتان در طی 9 ماه زمان ببرد. بنابراین درمان ارتودنسی دندان که در دوران بارداری شروع شده است ممکن است تا زمانی که فرزندتان به دنیا می آید تکمیل نشود.)

از نظر پزشکی، بارداری زمان بدی برای استفاده از ارتودنسی نیست. زیرا دندان ‌های شما در این دوران بیشتر ممکن است مستعد حرکت باشند. دکتر صانعی می گوید: «برخی از زنان ممکن است به دلیل هورمون های بارداری دچار لق شدن جزئی دندان های خود شوند».

به دلیل این تغییرات، شما همیشه باید به ارتودنتیست خود اطلاع دهید که آیا باردار هستید (یا فکر می کنید ممکن است) باردار باشید؛ حتی در هفته های اولیه.

معایب ارتودنسی در دوران بارداری 

اگرچه درمان موفقیت آمیز ارتودنسی در دوران بارداری اعتماد به نفس شما را بهبود می بخشد و حتی باعث سلامت دهان و دندان شما می شود، اما عوارض جانبی موقتی آن فراوان است که می تواند در کنار دردها و سایر علائم بارداری بسیار قابل کنترل باشد.

معایب ارتودنسی در دوران بارداری 

افزایش احتمال ابتلا به بیماری لثه

ارتودنسی ها در دوران بارداری می توانند شما را از مراقبت از دهان خود در زمانی که بیشتر به آن نیاز دارید بازدارند. بارداری خطر ابتلا به بیماری لثه معروف به ژنژیویت را افزایش می دهد، در حالی که براکت های ارتودنسی نخ دندان کشیدن و رسیدن به سطوح دندان را سخت تر می کنند.

این مطلب را از دست ندهید!
ارتودنسی چقدر طول میکشد؟ | عوامل موثر در مدت زمان درمان

این فقط در مورد اجتناب از پوسیدگی دندان نیست، بلکه ممکن است خطر مشکلات سلامت دهان، وزن کم هنگام تولد و زایمان زودرس را افزایش دهد.

خبر خوب این است که التهاب لثه قابل پیشگیری و درمان است. دکتر صانعی اذعان می کند: «در این دوران (بارداری) باید زمان بیشتری را برای مراقبت از دهان اختصاص دهید، که این امر با ارتودنسی ها پیچیده تر می شود.»

محدودیت های غذایی 

بر کسی پوشیده نیست که افراد باردار تحت محدودیت های غذایی خاصی قرار دارند. در این دوران مصرف سوشی، گوشت ناهار، ماهی تن، پنیر غیر پاستوریزه یا الکل مجاز نیست. ارتودنسی گزینه های غذایی شما را بیشتر محدود می کنند. زیرا غذاهای سفت مانند سیب خام و چوب هویج و غذاهای چسبنده مانند کارامل و تافی منع مصرف دارند، آن ها ممکن است براکت ها را بشکنند یا زیر سیم ها گیر کنند.

اگر مستعد هوس های بارداری هستید یا نمی خواهید با افزایش اشتها با یک منوی غذایی رو به کاهش روبه رو شوید، ممکن است به تعویق انداختن ارتودنسی در دوران بارداری کاری هوشمندانه باشد.

مطالعه مطلب چگونه با ارتودنسی غذا بخوریم؟ | رژیم غذایی در ارتودنسی توصیه میشود.

درد و ناراحتی

دندان ها و لثه های حساس تا حدودی در دوران بارداری به وجود می آیند و این همه چیز نیست. دکتر صانعی هشدار می دهد: «دندان ها در طول بارداری به تغییرات دما کمی حساس تر می شوند.»

ارتودنسی ها می توانند ناراحتی در دهان را تشدید کنند. در حالی که در دوران بارداری مصرف بسیاری از مسکن های رایج بدون نسخه منع مصرف دارد. دکتر صانعی می گوید: «کنار آمدن با درد ناشی از ناراحتی بارداری می تواند کمی دلهره آور باشد».

این مطلب را از دست ندهید!
فواید ارتودنسی- 6 مزیت فیزیکی و روانشناختی

در دوران بارداری باید از مصرف مسکن های غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن خودداری کرد. اگرچه قبلا تصور می شد که استامینوفن در دوران بارداری بی خطر است. اما تحقیقات جدید نشان می دهد که ممکن است رشد جنین را مختل کند و خطر برخی از اختلالات عصبی و تولید مثل را افزایش دهد.

وی می‌گوید: «افزایش نگرانی ‌ها در مورد قرار گرفتن در معرض استامینوفن در دوران بارداری، برخی از متخصصان را بر آن داشته است که استفاده از استامینوفن را با کمترین دوز درمانی توصیه کنند.»

با این حال، بی ‌حس ‌کننده‌ های خوراکی موضعی، مانند اپیلاسیون ارتودنسی و درمان ‌های آزموده‌ شده که می ‌توانند تا حدودی خنک کننده (و رضایت ‌بخش) باشند. مانند شست و شو با آب نمک گرم، بستنی، اسموتی ‌ها و میلک شیک ‌ها، در این دوران بسیار کمک کننده است.

تعهد زمانی

در طول درمان ارتودنسی در دوران بارداری خود، باید هر شش تا ده هفته یک بار به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. و حداقل هر شش ماه یک بار معاینه دندانپزشکی را به طور منظم انجام دهید. علاوه بر ویزیت های منظم OB/GYN ، تعداد قرار ملاقات های پزشک زیاد است. اگر تمام وقت کار می کنید، این تعهدات ممکن است طاقت فرسا شوند؛ به خصوص در هنگام آماده شدن برای تولد نوزاد یا مراقبت از سایر کودکان.

سخن آخر در زمینه گذاشتن ارتودنسی در بارداری

در حالی که همیشه ایده خوبی است که در دوران بارداری یا تلاش برای باردار شدن با متخصص زنان، ماما یا ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد هر روش پزشکی صحبت کنید. درمان ارتودنسی در دوران بارداری کاملا بی خطر است. فقط به متخصص ارتودنسی خود بگویید که باردار هستید و در زمان عکس برداری شکم خود را با یک محافظ سربی بپوشانید. همچنین در حین بارداری در تمیز کردن اطراف ارتودنسی خود دقت بیشتری داشته باشید.

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:
اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

Call Now Buttonتماس تلفنی