براکت ارتودنسی چیست و چند نوع دارد؟

براکت ارتودنسی چیست و چند نوع دارد؟

امروزه، تولید کنندگان مواد ارتودنسی، انواع مختلفی از براکت ها را برای انواع درمان های ارتودنسی به ما ارائه می دهند. در انتخاب مناسب‌ ترین نوع براکت، عوامل مختلفی از قبیل مواد، نوع درمان (پیشگیرانه و اصلاحی)، زیبایی‌شناسی بیمار و غیره تاثیر خواهند داشت. امروزه یک کلینیک ارتودنسی، باید با آگاهی از گزینه های مختلف درمان با براکت ارتودنسی، بتواند مناسب ترین درمان را به بیماران خود ارائه دهد. همچنین لازم است درک کنیم که همه بیماران نیازهای یکسانی ندارند و باید به نیازهای آنها همانند زیبایی شناسی، قابلیت های مکانیکی، قیمت و غیره توجه شود.

 براکت ارتودنسی به چه منظور و چگونه استفاده می شود؟

براکت ها ابزاری هستند که برای درمان‌ مشکلاتی از قبیل جویدن، شلوغی دندان‌ ها و تراز کردن آنها و همچنین بستن فضاهای بین ِدندانی به وفور استفاده می شوند. آنها ها به صورت جداگانه در هر دندان قرار می گیرند و توسط یک قوس ارتودنسی به هم متصل می شوند. براکت ها دارای شکاف بوده که محل عبور قوس فلزی است. همچنین، در این شکاف ها چند باله که قوس را به هم متصل می کند نیز، قرار می گیرد. فشاری که براکت ها و قوس ها به دندان وارد می کنند، باعث اصلاح سریع و موثر موقعیت دندان ها می شود. برای هر دندان، براکت خاصی در نظر گرفته شده و با توجه به نوع درمان، براکت ها می توانند با متعلقات همراه شوند.

انواع براکت ارتودنسی

انواع براکت

براکت ها را می توانیم بر اساس شکل و جنس به دو صورت دسته بندی کنیم.

این مطلب را از دست ندهید!
ارتودنسی چیست؟ راهنمای کامل درمان های ارتودنسی

انواع براکت ها از نظر شکل:

 براکت های متصل

در این نوع براکت، قوس با نوارهای لاستیکی در اطراف چهار نوک براکت ها به هم متصل می شود تا نیروی سبکی را اعمال کرده و به دندان ها اجازه حرکت دهد. این نوارهای لاستیکی را می توان به صورت براکت های فلزی یا شفاف رنگ کرد.

براکت های متصل خودکار

در این نوع براکت ها به جای لاستیک یا نوار کشدار، از یک گیره مخصوص استفاده شده که با یک پیچ به قوس قلاب می شود.

اگر براکت ها را با توجه به جنس آنها تجزیه و تحلیل کنیم، می توانیم موارد زیر را فهرست کنیم:

 براکت های فلزی

براکت های فلزی در ارتودنسی معمولی استفاده می شوند. این نوع براکت ها مقاومت زیادی در طول درمان دارند و همچنین ارزان تر از مواد جدید هستند.

 براکت های فلزی

مزایای براکت های فلزی:

  • مقاومت عالی در برابر مواد فلزی
  • می توان آنها را هر چند بار که لازم است چسباند.
  • به دو صورتِ متصل و متصل خودکار موجود هستند.
  • به راحتی تمیز می شوند، زیرا بقایای احتمالی مواد غذایی در قطعات فلزی بیشتر قابل مشاهده است.
  • مناسب برای درمان کوتاه مدت
  • این نوع براکت ها مقرون به صرفه تر هستند.

براکت های سرامیکی

در کلینیک های ارتودنسی، محبوبیت براکت های سرامیکی در میان بیماران بسیار بیشتر از براکت های فلزی است؛ زیرا زیبایی بیشتری نسبت به براکت های فلزی دارند. این نوع براکت ها توجه کمتری را به خود جلب کرده و همچنین برای بیمار راحت تر هستند؛ زیرا لثه را تحریک نمی کنند. برخلاف براکت های فلزی، درمان براکت های سرامیکی می تواند کمی طولانی تر شود. با این حال، بیماری که در مورد این نوع درمان تصمیم می گیرد، بیشتر به زیبایی براکت ها علاقه مند است تا مدت زمان درمان.

این مطلب را از دست ندهید!
اپن بایت دندان چیست؟ نحوه تشخیص و روشهای درمانی

نحوه قرارگیری این قطعات ارتودنسی مشابه براکت های فلزی است. تکه های کوچک سرامیک به دندان ها چسبانده شده و توسط سیمی از مواد کامپوزیتیِ بسیار مقاوم و بادوام به هم متصل می شوند. البته گفته می شود که براکت های سرامیکی نسبت به براکت های فلزی مقاومت کمتری دارند و راحت تر می شکنند. با این حال، این قطعات برای استفاده در درمان ارتودنسی به روشی موثر طراحی می شوند.

 مزایای استفاده از براکت های سرامیکی

  • زیبایی بیشتر و محتاطانه تر.
  • راحت تر به دلیل عدم تحریک لثه های بیمار
  • ساخته شده از مواد مقاوم در برابر شکنندگی

براکت های کامپوزیتی

براکت های کامپوزیتی با رنگ سفیدشان شناخته می شوند که با رنگ دندان طبیعی ترکیب شده و مقاومت زیادی ایجاد کرده و امکان انجام تمام حرکات لازم را فراهم می کنند. این نوع براکت یک گزینه ارتودنسی بوده که بیمارانی را که جذابیت و زیبایی دندان برای آنها مهم است، راضی می کند.

براکت های کامپوزیتی

مزایای براکت های کامپوزیتی

  • براکت های ارتودنسیِ بسیار موثری هستند.
  •  ساخته شده از رزین
  • قیمت قابل قبول

براکت های یاقوت کبود

براکت ‌های یاقوت کبود در حال حاضر یکی از پیشرفته ‌ترین تکنیک ‌های ارتودنسی بوده و یکی از زیباترین روش های ارتودنسی محسوب می ‌شوند. این براکت ها که از کریستال یاقوت کبود ساخته شده اند، ظاهری شفاف داشته و برای بیمارانی که در طول درمان به زیبایی دندان ها بیشتر اهمیت می دهند، مناسب تر هستند. ترکیب پودر زیرکونیوم با یاقوت کبود باعث می شود که این نوع براکت ها در طول درمان ارتودنسی شفافیت زیادی داشته باشند.

براکت های یاقوت کبود

این براکت ها چگونه استفاده می شوند؟

این مطلب را از دست ندهید!
تاریخچه ارتودنسی: آشنایی با سیر تکامل

در این نوع براکت ها شیشه با شکلی گرد، نرم و راحت برای بیمار، صیقل داده می شوند و پس از آن براکت ها روی دندان ها قرار گرفته و به لطف پوشش پودر زیرکونیوم که میلیون ها برش زیر چسب براکت ایجاد می کند، به خوبی روی دندان ثابت می شوند.

 مزایای براکت های یاقوت کبود

  • به دلیل شفافیتی که ارائه می دهد، زیبایی بیشتری دارد.
  •  سایش براکت ها در این نوع کمتر است.
  • به اندازه بقیه براکت ها کثیف نمی شوند.
  • برای بیمار بسیار راحت است.

امیدواریم این مطلب به شما کمک کند تا به راحتی انواع براکت های موجود و تفاوت های اصلی آنها را تشخیص دهید.

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:
اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

Call Now Buttonتماس تلفنی