جلوگیری از بوی بد دهان هنگام ارتودنسی

جلوگیری از بوی بد دهان هنگام ارتودنسی

قطعا بعد از تغییراتی که به وسیله ارتودنسی در دهان شما رخ می دهد شگفت زده خواهید شد اما تا زمانی که از ارتودنسی استفاده می کنید باید مراقبت های آن را نیز جدی بگیرید. بریسهای ارتودنسی اغلب ناراحت کننده هستند. معمولا در هنگام استفاده از ارتودنسی تمام حواس ها را معطوف خود خواهید کرد چرا که بریس های ارتودنسی به راحتی مشخص هستند. لازم است بدانید اگر از ارتودنسی استفاده می کنید باید تا پایان زمانی که بریس ها بر روی دندان های شما قرار دارند از خوردن یک سری غذا ها خودداری نمایید؛ اما شاید بتوان گفت بد ترین اتفاقی که در طول استفاده از ارتودنسی در دهان رخ می دهد بوی بد آن می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

علل احتمالی بوی بد دهان در هنگام استفاده از ارتودنسی چیست؟

علل احتمالی بوی بد دهان در هنگام استفاده از ارتودنسی چیست؟

علل رایج بوی بد دهان به شرح ذیل می باشد:

  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان.
  • وجود بیماری های مربوط به دهان.
  • خشک شدن دهان.
  • شرایط پزشکی نا مطلوب.
  • رژیم غذایی نامناسب.

افرادی که از بریس ارتودنسی استفاده می کنند ممکن است به بوی بد دهان گرفتار شوند. شاید برایتان جالب باشد بدانید بیشتر بوی بدی که در دهان تولید می شود به دلیل وجود باکتری هایی می باشد که در دهان شما زندگی می کنند. به این بو هایی که توسط باکتری ها تولید می شود vsc گفته می شود. بیشتر این باکتری ها بر روی زبان فرد زندگی می کنند؛ بعضی دیگر از این باکتری ها نیز در بین دندان ها قرار دارند و رشد می کنند.

مطالعاتی که در سال 2016 انجام شد مشخص کرد بریس های ارتودنسی لایه هایی را برای زندگی باکتری ها فراهم می کنند. در واقع می توان گفت بریس ها باعث بوی بد دهان می شوند. با توجه به تحقیقات به دست آمده استفاده از ارتودنسی های شفاف نسبت به بریس های ارتودنسی کمتر باعث ایجاد بوی بد دهان می شوند. این بریس ها با استفاده از سیم های کمانی باعث صاف شدن دندان ها می شوند. به طور خلاصه می توان این گونه گفت که اگر از بریس ارتودنسی استفاده می کنید. قطعا به بوی بد دهان گرفتار شده اید چرا که به وسیله این پلاک ها رشد باکتری ها در دهان شما بیشتر می شود. اگر به دنبال استفاده از بریس هستید شاید با این خبر ناامید شده باشید اما خبر خوب این است که راه های زیادی برای جلوگیری از بوی بد دهان وجود دارد.

این مطلب را از دست ندهید!
6 علت جابجایی دندان ها + روش های درمان

اقدامات پیشگیرانه: چگونه هنگام استفاده از بریس از بوی بد دهان جلوگیری کنیم؟

این نکات به شما کمک می کند تا زمانی که تحت درمان ارتودنسی هستید از با جلوگیری از بوی بد دهان خجالت زده نشوید.

پیشگیری از بوی بد دهان هنگام ارتودنسی

بهداشت دهان و دندان خود را حفظ کنید.

رعایت بهداشت دهان و دندان بهترین و راحت ترین راه برای جلوگیری از بوی بد دهان می باشد. حتی بدون داشتن بریس ارتودنسی نیز مهم ترین راه جهت از بین بردن بوی بد دهان رعایت بهداشت دهان و دندان می باشد. رعایت بهداشت دهان و دندان در زمانی که از بریس ارتودنسی استفاده می کنید بسیار حیاتی و مهم می باشد. در صورت عدم رعایت بهداشت با پوسیدگی و التهابات لثه ای روبرو خواهید شد.

روش های پاک کردن پلاک های ایجاد شده بر روی دندان

  • در طول روز دو تا سه بار مسواک بزنید. توجه داشته باشید مسواک را به تمامی دندان های خود برسانید و بر روی پلاک های موجود در دهان نیز حتما مسواک بزنید.
  • در طی روز حداقل یک بار بین دندان های خود را با نخ دندان تمیز کنید.
  • از مسواک دندان استفاده کنید تا باکتری هایی که بر روی سطح دندان زندگی می کنند را از بین ببرید.

از دهانشویه بدون الکل استفاده نمایید.

قطعا دهانشویه به تنهایی نمی تواند باعث از بین رفتن تمامی پلاک های موجود بر روی سطح دهان و دندان شود اما استفاده از دهانشویه می تواند مکمل خوبی برای از بین بردن بوی بد دهان باشد. بسیاری از دهانشویه های موجود در بازار حاوی الکل هستند. انتخاب این محصول اصلا مناسب نیست چرا که الکل موجود در دهانشویه می تواند باعث خشکی دهان و دندان ها شود. با استفاده از دهانشویه های فاقد الکل باکتری ها را به طور کامل از بین ببرید و به دهان خود طراوت هدیه دهید.

حفظ رژیم غذایی مناسب

اگر با رعایت تمام مواردی که در بالا ذکر کردیم باز هم به بوی بد دهان گرفتار شده اید لازم است تا رژیم غذایی خود را تغییر دهید.

این مطلب را از دست ندهید!
براکت ارتودنسی چیست و چند نوع دارد؟

انتخاب غذا بسیار مهم می باشد؛ غذاهایی که قرار است ساعت ها در معده شما قرار بگیرد و بوی آن در دهان شما حفظ شود. اگر در طول روز غذاهایی مصرف می کنید که آغشته به بوی سیر یا پیاز می باشد ممکن است در طی روز با این بوی بد دست و پنجه نرم کنید. سعی کنید به طور کلی از مصرف این ماده های غذایی خودداری کنید. به ویژه در زمان هایی که با افراد مختلف قرار ملاقات دارید. شاید برایتان جالب باشد بدانید مصرف بعضی از مواد خوراکی می تواند باعث جلوگیری از بوی بد دهان شود. محققان کشف کردند

استفاده از نعنای تازه می تواند از ایجاد بوی بد دهان جلوگیری نماید. همچنین اگر بعد از مصرف سیر و یا پیاز به دنبال مواد خوراکی بودید که بوی دهان را کاهش دهد می توانید از کاهو و یا سیب استفاده نمایید. توجه داشته باشید قبل از خوردن سیب حتما آن را برش دهید تا بریس ها ارتودنسی آسیب نبینند.

پروبیوتیک های خوراکی را امتحان کنید.

قبلا در خصوص vcs اطلاعاتی را در اختیارتان گذاشته ایم. برای جلوگیری از ایجاد این دود های بد بو باید مانع رشد باکتری ها در دهان شوید. علاوه بر این مورد یکی از بهترین تکنیک ها برای جلوگیری از باکتری ها و بوی بد دهان رعایت بهداشت می باشد. با مصرف مکمل های پروبیوتیک دهان خود را متعادل کنید. شاید تا به حال در خصوص پروبیوتیک های روده شنیده باشید. این پروبیوتیک ها به تعادل باکتری ها در روده کمک می کنند. مردم معمولا از این پروبیوتیک ها برای کنترل باکتری های روده استفاده می کنند.

معمولا در قرص هایی که مخصوص بوی بد دهان می باشد از پروبیوتیک استفاده می شود. این قرص ها غالبا به شکل جویدنی هستند و هنگامی که این قرص ها در دهان شما قرار می گیرد از خود ماده ای ترشح می کند که باعث جلوگیری از بوی بد دهان و دندان می شود. شاید برایتان جالب باشد بدانید طبق تحقیق مصرف مکمل های پروبیوتیک تا سه ماه باعث جلوگیری از بوی بدن دهان و ایجاد باکتری ها در ناحیه دهان و دندان می شود.

هیدراته بمانید

با قاطعیت می توان بیان کرد یکی از دلایل ایجاد بوی بد دهان، خشکی در ناحیه دهان و دندان می باشد. باکتری ها در محیط های خشک به سرعت رشد می کنند. بزاق موجود در دهان باعث شل شدن پلاک ها و از بین رفتن باکتری ها در دهان می شود. اگر بدن کم آبی دارید و از خشکی دهان رنج می برید بدن شما قادر به تولید بزاق و مقابله با باکتری ها را ندارد. برای جلوگیری از این امر تنها کافی است در طی روز آب کافی را به بدن خود برسانید و ناحیه دهان را هیدراته نگه دارید.

این مطلب را از دست ندهید!
نحوه تمیز کردن نگهدارنده ارتودنسی(ریتینر)

برای تمیز کردن منظم به ارتودنتیست خود مراجعه کنید

سعی کنید در طول درمان و برای تمیز نگه داشتن ارتودنسی های خود به پزشک مراجعه نمایید. با انجام این کار عوارض بالقوه ای که شما را از مسیر درمان خارج می کند شناسایی کنید و به روند درمان خود کمک کنید.

در هر بازدید شما این فرصت را دارید که در مورد نگرانی های مربوط به بوی بد دهان خود با یک متخصص صحبت کنید که می تواند به شما کمک کند تا بفهمید آیا ارتودنسی شما یا عامل دیگری باعث ایجاد آن شده اند یا خیر. در تمیز کردن‌های حرفه‌ای معمولی، متخصص بهداشت اطراف سیم را برمی‌دارد یا تمیز می‌کند تا از شر پلاک‌هایی که باعث حفره‌ها، پوسیدگی دندان و بوی بد دهان می‌شوند خلاص شوید.

چه زمانی برای بوی بد دهان به دندانپزشک خود مراجعه کنید

زمان مناسب برای مراجعه به دندانپزشک

بوی بد دهان بیشتر شبیه به یک نگرانی اجتماعی است تا یک مشکل جدی در سلامت. در صورتی که با هر کدام از موارد زیر روبرو شدید لازم است تا به پزشک مراجعه نمایید.

  • لثه های متورم
  • خونریزی لثه
  • لق شدن دندان ها
  • وجود دندان های ترک خورده.
  • طعم بد دهان.
  • وجود لوش و یا برآمدگی بر روی لثه.
  • وجود درد در دندان ها به هنگام خوردن غذا.

در صورت بروز هر کدام از موارد بالا به پزشک مراجعه نمایید تا از بروز مشکلات جدی جلوگیری نمایید.

ارتودنسی و تنفس: خلاصه

بوی بد دهان یک نگرانی رایج در میان افرادی است که از ارتودنسی استفاده می کنند؛ اما خوشبختانه رفع و پیشگیری از آن کار راحتی است. اگر از ارتودنسی استفاده می کنید، با رعایت مناسب بهداشت دهان و دندان ، پرهیز از غذاهای بدبو، هیدراته ماندن، استفاده از دهان شویه های بدون الکل، امتحان پروبیوتیک های خوراکی، و مشورت با متخصص ارتودنسی یا دندانپزشک عمومی خود برای تمیز کردن و مشاوره حرفه ای می توانید از نفس تازه لذت ببرید. .

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:
اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

Call Now Buttonتماس تلفنی