هر آنچه باید در مورد هدگیر ارتودنسی بدانید…

اگر ارتودنتیست شما استفاده از هدگیر ارتودنسی را تجویز كرده است، ممكن است سوالهایی برایتان پیش بیاید كه در زیر به آنها پاسخ داده شده است.

 

هدگیر ارتودنسی چیست؟

هدگیر ارتودنسی وسیله ایست كه به قسمت بالایی دندانهای پشتی شما وصل می‌شود. این وسیله دارای نوار گردنی یا كلاهی یا هردو می باشد كه به یك قوس فلزی وصل می شود و می تواند در بریس ثابت یا متحرك جای بگیرد.

هدگیر به قرار دادن دندان ها و فک های کودک شما در یک راستا کمک می کند . آنچه را که ارتودنتیست ها مال اکلوژن یا “بایت بد” می نامند را درمان می کند . با بایت‌های بد، دندان‌های جلویی و پایینی هنگام بستن دهان ، آنطور که باید در یک راستا قرار نمی‌گیرند . با گذشت زمان، این می تواند باعث مشکلات دندانی، مشکلات فک و حتی مشکل در صحبت کردن و غذا خوردن شود. همچنین می تواند باعث شود فرزند شما نسبت به لبخند خود احساس شرمساری کند.

هدگیر ارتودنسی با وارد کردن فشار ملایم به دندان‌ها و فک‌های کودک، مال اکلوژن را برطرف می‌کند. با گذشت زمان، هدگیر استخوان‌های فک را که هنوز در حال شکل‌گیری هستند، تشویق می‌کند تا هم‌ تراز شوند.

کاربر هدگیر ارتودنسی در انواع مال اکلوژن:

  • اورجت (“دندان های باک”) : زمانی که دندان های جلویی بالایی شما به صورت مورب بالای دندان های جلویی پایینی شما بیرون می آیند.
    اوربایت : زمانی که دندان های بالایی شما بیش از آنچه که باید روی دندان های پایینی شما همپوشانی دارند.
    آندربایت : زمانی که دندان های پایین شما فراتر از دندان های بالایی بیرون می آیند.
این مطلب را از دست ندهید!
ارتودنسی دیمون - جدیدترین روش ارتودنسی

انواع هدگیر ارتودنسی

هدگیر ارتودنسی

دو نوع اصلی هدگیر ارتودنسی اوربایت و اورجت را فیکس می کند و یکی آندربایت را فیکس می کند. کودک شما ممکن است برای صاف کردن دندان های خود به آنها  نیاز داشته باشد .

انواع هدگیر عبارتند از:

  • هدگیر کششی گردنی : اورجت یا اوربایت را برطرف می کند. این شامل یک سیم U شکل (فیس کمان) است که به دندان های پشتی بالایی کودک شما متصل می شود. سیم به یک بند متصل می شود که دور گردن کودک شما می پیچد و فشار ملایمی را برای نگه داشتن فک بالایی او ایجاد می کند.
  • هدگیر با کشش بالا : شامل قطعاتی شبیه به هدگیر کششی دهانی است و همچنین اورجت و اوربایت را رفع می کند. تفاوت اصلی این است که هدگیر با کشش بالا دو بند دارد. یکی در پشت سر کودک شما قرار می گیرد و دیگری در بالا قرار می گیرد. آنها فک بالایی کودک شما را به عقب و بالا تشویق می کنند.
  • هدگیر کشش معکوس : با کشیدن فک بالا به جلو، آندربایت را برطرف می کند. این شامل یک قاب عمودی است که جلوی صورت کودک شما می رود که توسط یک پد پیشانی و یک فنجان چانه در جای خود نگه داشته می شود. یک دهانی سیمی که روی دندان‌های عقب بالایی کودک شما قرار می‌گیرد از فریم بیرون می‌آید و فک بالایی او را به جلو می‌کشد.

چرا باید از هدگیر ارتودنسی استفاده كنم؟

دلیل استفاده از هدگیر می تواند برای حركت دادن دندان ها به سمت عقب جهت ایجاد فضای بیشتر یا جلوگیری از حركت رو به جلوی دندانها زمانی كه دندانهای قدامی مستقیم شده اند باشد. با استفاده این روش ممكن است در بعضی از بیماران  نیازی به كشیدن دندان نداشته باشیم.

چه مدت می بایست از هدگیر استفاده كنم؟

زمان استفاده از هدگیر ارتودنسی میتواند بین ۸ تا ۱۴ ساعت در روز متفاوت باشد و استفاده ممتد از آن الزامی نیست. شما طبق دستورالعمل ارتودنتیست خود عمل كنید. هرچند، اگر در صورت امكان هر روز از هدگیر استفاده كنید نتیجه بهتری خواهید گرفت.مدت زمان استفاده از هدگیر در طول دوره ی درمان ارتودنسی نیز می‌تواند از چند ماه تا كل بازه ی درمان متفاوت باشد.

آیا به بریس دیگری احتیاج دارم؟

ممكن است از شما بخواهند همراه با هدگیر از یك بریس متحرك نیز استفاده كنید. همچنین احتمال دارد همزمان با هدگیر یا در مراحل بعدی از بریس ثابت جهت صاف كردن دندان ها استفاده شود.

آیا استفاده از هدگیر دردناك است؟

ممكن است ۳ تا ۵ روز بعد از گذاشتن هدگیر درد داشته باشید واندكی احساس كنید دندانهایتان لق شده اند.اگر درد داشتید می توانید از مسكن های ساده كه برای تسكین سر درد مصرف می كنید استفاده كنید.

ممكن است  قوس صورت و گردنی ابتدا ایجاد سایش كند و این حالت می بایست فقط چند روز طول بكشد. در صورتی كه هدگیر ارتودنسی ایجاد سایش می‌كند به ارتودنتیست خود اطلاع دهید تا در صورت لزوم آن را تنظیم كند.

آیا دستورالعمل خاصی برای استفاده وجود دارد؟

بله. ایمنی، به ویژه هنگام گذاشتن و برداشتن هدگیر، بسیار مهم است. متخصص ارتودنتیست شما نحوه ی گذاشتن و برداشتن هدگیر را نشان خواهد داد. شما می‌بایست دستورالعمل را به دقت دنبال كنید.

نكات مهمی كه باید به  خاطر بسپارید

  • هنگام گذاشتن هدگیر ارتودنسی آسیب به چشم به ندرت رخ میدهد. اگر این اتفاق افتاد باید به صورت اورژانس ارتودنسی درمان شود. به سرعت خود را به مراكزدرمانی و اورژانس برسانید.
  • همیشه نوار هدگیر را قبل از قوس صورت بردارید.
  • هیچگاه هدگیر را به صورت یكجا با كشیدن از بالای سر یا صورت نگذارید یا برندارید.
  • هنگام انجام ورزش های پربرخورد یا خشن از هدگیر استفاده نكنید.
  • همیشه مطمئن شوید كه ساز و كار های ایمنی هدگیر و قوس صورت درجای خود قرار دارند تا از در رفتن ناگهانی جلوگیری شود.
  • اگر در خواب قسمتی از هدگیر جدا شد با ارتودنتیست خود برای تعیین وقت ویزیت جدید تماس بگیرید و تا نوبت بعدی خود منتظر نمانید.
  • هدگیر خود را در هرجلسه ی ویزیت به همراه داشته باشید و اگر مشكلی دارید با ارتودنتیست خود در میان بگذارید.

چگونه با هدگیر مسواك بزنیم؟

ابتدا باید هدگیر را بردارید سپس مسواك بزنید. مسواك زدن دندانهایتان به مدت حداقل ۳ دقیقه ودو بار در روز بسیار مهم است. از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده كنید. در صورت امكان، با خود مسواك به همراه داشته باشید تا بعد از صرف نهار مسواك بزنید.

برای محافظت بیشتر از دندانهایتان به صورت روزانه از دهانشویه ی فلوراید فاقد الكل با فاصله ی زمانی از زمان مسواك زدنتان استفاده كنید. تا ۲  دقیقه بعد از استفاده از دهانشویه از خوردن و آبكشی دهان اجتناب كنید. غذاها ونوشیدنی های شیرین و شستشوی نامناسب دستگاه و دندانها باعث ایجاد پوسیدگی دائمی خواهد شد.

برای اطلاعات بیشتر مطالعه نحوه مسواک زدن دندان ارتودنسی بطور صحیح(با تصویر) توصیه میشود.

این مطلب را از دست ندهید!
نگهدارنده متحرک ارتودنسی چه مزایا و معایبی دارد؟

آیا هنگام وصل بودن هدگیر ارتودنسی می توانم غذا بخورم؟

خیر. هنگام صرف غذا می بایست هدگیرخود را بردارید.

هرچند وقت یكبار باید نوبت مراجعه بگیرم؟

شما برای بررسی پیشرفت هدگیرتان باید نوبت مراجعه ی منظم داشته باشید (حدود هر ۶-۸ هفته)

لطفا در هر نوبت مراجعه هدگیر خود را به همراه داشته باشید.

آیا هنوز نیاز است به دندانپزشك خود مراجعه كنم؟

بله. در طول دوره ی ارتودنسی چك آپ پوسیدگی توسط دندانپزشك مهم خواهد بود.

اگر  باهدگیر خود مشكل داشتم چه اقدامی باید انجام بدهم؟

شما باید فورا هدگیر  ارتودنسی خود را بردارید. در اولین فرصت با ارتودنتیست خود تماس بگیرید و تا نوبت بعدی مراجعه ی خود منتظر نمانید.

به باید داشته باشید

  • هرچه بیشتر از هدگیر ارتودنسی خود استفاده كنید نتایج بهتری خواهید گرفت.
  • در مورد نحوه ی گذاشتن و برداشتن هدگیردستورالعمل ارتودنتیست خود را دنبال كنید.
  • در صورتی كه هدگیرتان شكست یا هنگام خواب بیرون آمد در اولین فرصت با ارتودنتیست خود تماس بگیرید.
  • حداقل روزی دوبار به مدت ۳ دقیقه دندانهایتان را مسواك بزنید.
این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:
دیدگاه خود را بنویسید

Call Now Buttonتماس تلفنی