ارتودنسی

ارتودنسی شاخه ای از علم دندانپزشکی است و روشی درمانی برای بهبود عملکرد و ظاهر دندان هاست. ارتودنسی باعث درمان ناهنجاری های فک و بهبود ظاهر بیمار خواهد شد. کلمه ی ارتودنسی به معنی ردیف و مرتب کردن دندان هاست. اگر در جویدن و گاز گرفتن به هر دلیلی با مشکل مواجه اید و دندان هایتان روی هم قرار نمی گیرد لازم است که یک متخصص ارتودنسی (ارتودنتیست) شما را معاینه کند.

ارتودنسی به منظور تصحیح مال اکلوژن یا جفت شدن دندان ها صورت می گیرد. هدف از ارتودنسی اصلاح موقعیت دندان ها و تغییر الگو و جهت رشد است. موقعیت درمانی در ارتودنسی فک بالا و پایین می باشد که به وسیله ی دستگاه هایی ثابت و متحرک کنترل می شوند. از جمله دستگاه های ثابت می توان به براکت ها اشاره کرد و دستگاه های متحرک پلاک نامیده می شوند که می توان آنها را از دهان خارج نمود.در ارتودنسی درمان با استفاده از به حرکت در آوردن دندانها به مرور زمان صورت می گیرد و مزیت آن این است که هیچ بافتی دستکاری نمی شود و دندان ها تراش نمی خورد و آسیبی نمی بینند و بیمار بهبود ظاهری خود را پس از یک تا دو سال به وضوح مشاهده می کند.

انواع ناهنجاری های فک

  • فاصله بین دندان ها: گاهی به دلیل کوچک بودن دندان ها و یا بزرگی فک بین دندان ها فاصله می افتد.
  • روی هم افتادن دندان ها و شلوغی: به دلیل کوچک بودن فک رخ می دهد.
  • خط میانی نامتقارن:هنگامی که دندان های فک پایین و بالا در خط وسط متقارن نباشند..
  • اپن بایت: روی هم قرار نگرفتن دندانها هنگام بسته شدن و ایجاد فاصله میان دندان های فک بالا و پایین
  • کراس بایت:هنگامی که یک یا چند دندان از فک پایین ، هنگام بسته شدن دهان در سطح داخلی دندان های فک بالا قرار گیرند.
  • اوربایت:جلو بودن بیش از حد دندان های فک بالا
  • آندر بایت: جلو بودن دندان های فک پایین هنگام جویدن

 

ارتودنسی چه زمانی لازم است؟

هنگامی که مسواک زدن برایتان دشوار باشد.

دندان ها روی هم قرار گرفته باشند یا از هم فاصله داشته باشند.

هنگامی که دندان ها در یک راستا نیستند و از نظر زیبایی ظاهری مشکل ساز شده اند.

اگر شما موارد بالا را در خود مشاهده کردید لازم است که به یک ارتودنتیست مراجعه کنید. البته باید توجه داشت که متخصص ارتودنسی با دندانپزشک معمولی فرق دارد. تفاوت دندان‌پزشک و متخصص ارتودنسی به میزان تخصص در این زمینه بستگی دارد. باید توجه داشت که اگر درمان ارتودنسی و رفع ناهنجاری های فک و دندان زیر نظر یک متخصص انجام نگیرد عواقب ناگواری در پی خواهد داشت.

محدوده ی سنی ارتودنسی

سن مناسب  و میزان تاثیرگذاری ارتودنسی به پایه ی فک شما و فاصله ی بین دندان ها بستگی دارد و به جرات می توان گفت هنگامی که فاصله بین دندان ها کم باشد و پایه ی فک خوب باشد در هر سنی می توانید از درمان ارتودنسی بهره مند شوید و محدودیت سنی وجود ندارد.

مراحل ارتودنسی

  • مشاوره
  • معاینه
  • توضیح روند درمان
  • شرح نحوه ی مسواک زدن
  • تنظیم بریس ها
  • نگهداری و معاینات دوره ای
  • مشاهده ی تغییرات

دکتر احسان صانعی متخصص ارتودنسی

شما می توانید با مراجعه به مطب دکتر احسان صانعی متخصص تشخیص، پیشگیری و درمان ارتودنسی با خیالی آسوده درمان ناهنجاری های فک و صورت خود را به یک ارتودنتیست متخصص و مجرب بسپارید تا بهترین نوع درمان را تجربه کنید. دکتر احسان صانعی با بکارگیری تجهیزات پیشرفته ی ارتودنسی و همچنین استفاده از براکت های مرغوب که به تازگی وارد بازار شده اند و روند درمان را تا حد زیادی بهبود میبخشند می تواند رضایت بیمار را تا حد زیادی جلب نماید زیرا براکتهای سرامیکی همرنگ دندان ها از نظر زیبایی برای شما مشکلی به وجود نخواهند آورد و درمان سریع تر و با نتیجه ی مطلوبی صورت می گیرد. دکتر احسان صانعی با بکارگیری دستگاه های پیشرفته و به روز در جهت جلب رضایت بیماران گام برداشته است و با داشتن دستگاه های عکسبرداری اشعه ایکس و استفاده از کامپیوتر و دانش به روز توانسته است در بین رقبا بدرخشد و به شما کمک می کند تا روند آسان تر و سریع تری از ارتودنسی را پیش رو داشته باشید.

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:
Call Now Buttonتماس تلفنی